Dünyanın en büyük böceği... Türkiye'de de akrabaları Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'ni basmıştı. Tıkladığınızda önünüze çıkacak korkmayın

Dünyanın en büyük böcekleri arasında Dev Malezya Çekirgeleri yer alıyor. Bu çekirgelerin akrabaları geçtiğimiz aylarda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gibi illerimize baskın yaparak ekinleri yok etmişti. İşte dünyanın en büyük böceklerinden birine ait video. Bunun bir istilaya geçtiğini düşünmek bile istemiyoruz.

Küresel ısınmanın artmasıyla birlikte yılanlar ve böcekler artık insanlar tarafından daha fazla görülüyor. Bu yılan ve böceklerin bazıları insanlara büyük sorun çıkarıyor. Trakya bölgesindeki illerimiz Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ da geçtiğimiz günlerde bu sorundan fazlasıyla nasibini aldı. 

TARLALARA GİRİP EKİNLERİ YOK ETTİ

Geçtiğimiz aylarda Trakya bölgesindeki tarlalara dadanan çekirge sürüleri, çok sayıda tarlamızın zarar görmesine neden oldu. Çekirge sürüleri ekinleri yok ederek, çiftçilerimizi de büyük zarara uğrattı. 

BU İŞTE ONLARIN AKRABASI 

İşte dünyanın en büyük böceklerinden biri olduğu bilinen Dev Malezya Çekirgeleri, Türkiye'de de geçtiğimiz aylarda istilaya geçen çekirge türünün bir akrabası. 

Dev Malezya Çekirgeleri, Malezya'ya özgü etçil bir dev çekirge türüdür. Dünyanın, bilinen en büyük böceklerinden biridir. Videoda duyacağız ses de ona ait. İyi seyirler.