Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi

Covid-19 salgınının etkileri yeni yeni geçerken yeni bir salgın uyarıları tüm dünyayı alarma geçirdi. Zombi mantar tehdidi konuşulurken sokakta bulunan yangın musluğunu yavaş yavaş kaplayan gizemli kırmızı kütlenin ne olduğu merak uyandırmaya devam ediyor. Adeta bir gerilim dizisini andıran görüntüdeki canlının mantar olduğu düşünülüyor. Her geçen gün daha büyüdüğü görülen internet üzerinde paylaşılan ilk görselin ardından yoğun tartışmalar sürüyor.

Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi

Koronavirüs pandemisinin etkilerinin yeni yeni azaldığı görülürken yeni bir salgın alarmı dünyayı şaşkına çevirdi. Antibiyotiklerin etki etmediği oldukça güçlü bir mantardan bahsedilirken, salgına dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda hala net bir bilgi verilemiyor. Durum böyle olunca, bilinmeyen bitki ve mantarlar insanları korkutuyor. Tam da bu konular gündemdeki sıcaklığını korurken paylaşılan bir görüntü kafaları karıştırdı. İlk olarak yabancı tartışma platformu Reddit'te meydana çıkan mantar anomalisi olduğu düşünülen fotoğrafın ardından organizmanın kimliği konusunda hararetli tartışma sürüyor.

YANGIN MUSLUĞU ALTINDA BÜYÜYOR

Avustralya Brisbane'de bir otoparkta meydana geldiği bildirilen ilginç buluntunun fotoğrafının altında, "Bu şey son birkaç aydır sızdıran bir yangın musluğunun altında büyüyor" yazıyordu. Ekim 2022'de çekildiği bildirilen eşlik eden bir fotoğraf, tanımlanamayan bir bordo madde tarafından yutulmuş su musluğunu gösteriyor. Gönderiye göre, paylaşım yapan kişinin arkadaşları ilk önce musluğun altındaki "büyük bir kayanın" üzerinde büyüyen ateş kırmızısı mantarı fark etmişti. Musluk "bir yıl önce sızdırmaya" başladı - bunun kestane rengi mantarın büyümesini kolaylaştırdığından şüpheleniyorlar.

Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi - Resim : 1

KIRMIZI BİR MANTAR

Redditor, arkadaşlarının sözlerini aktararak, "Kendimiz kapatmayı denedik ama başaramadık," dedi. "Ev sahipleri ve belediye ile temasa geçtik ama kimse gelip onu kapatmadı. Oradan, sözde sporlar kartopu gibi göründü. Arkadaş, "Sonunda kayadaki mantar, musluğun içine ulaşana kadar büyüdü" dedi. "Sonra birisi kayayı aldı ve hepsi yok oldu. Ancak su akmaya devam ederek yerde kırmızı bir "mantar"ın büyümesine neden oldu." dedi.

Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi - Resim : 2

RENGİ DEĞİŞTİ

News.au.com'un bildirdiğine göre, arkadaş kütleyi zaman içinde belgelemeye devam etti ve "The Blob" ya da uzaylı bir ortak yaşam gibi tüm hidrantı yavaşça tüketirken ilerlemesini kaydetti. En son fotoğraf güncellemesinde , süngerimsi organizma musluğa kadar yükselmiş ve grotesk bir yeşil, kırmızı ve kahverengiye dönüşmüştü.

Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi - Resim : 3

ZOMBİ MANTAR OLABİLİR Mİ?

Okuyucular, hidrant tutucunun olası kökenleri hakkında teoriler sundular. Birçoğu onu "The Last of Us" hit filmindeki zombileştiren mantarla karşılaştırdı. "The Last of Us" böyle mi başlıyor? Bu Cordyceps!” diye haykırdı bir Redditor, bir başkası da "Kahretsin bu çılgınca görünüyor." Farklı bir kullanıcı ise "Tiksindim ama aynı zamanda büyülendim," dedi şaşkın şaşkın baktı "Çok uzun bir sopayla dürtme ihtiyacı hissediyorum."

Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi - Resim : 4

ZİYAFET ÇEKİYOR

Diğer teoriler, bir cıvık mantardan alglere ve "sudaki demirin tadını çıkaran bakterilere" kadar her şeyi içeriyordu. Ne yazık ki, yangın musluğu fotoğrafını mikoloji başlıkları da dahil olmak üzere çeşitli bilimsel forumlara yüklemelerine rağmen, Redditor hala "kesin bir cevaba" sahip olmadıklarını söyledi. Bazı yakın çekimlerde, organizma küçük beyaz böcekler tarafından ziyafet çekiyormuş gibi görünüyordu.

Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor... Herkes alarma geçti, gözler o gizemli mantara çevrildi - Resim : 5

MANTAR KORKUSU ARTTI

"Orada harika vakit geçiren yaprak bitleri (veya akarlar?) Var" diye yazdılar. "Ayrıca bazı uğur böcekleri muhtemelen yaprak bitlerini hızlı bir şekilde atıştırıyor mu? Hayat döngüsü." İstila, sadece "The Last of Us" yüzünden değil, mantar korkularının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla geldi. Bu ayın başlarında, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ölümcül ve ilaca dirençli bir mantar hastalığının ABD'deki hastanelerde hızla yayıldığını bildirdi. Candida auris olarak adlandırılan mantar, bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde ciddi kan dolaşımı enfeksiyonlarına ve hatta ölüme neden olur.