Elon Musk'tan bir ilk daha!

Elon Musk, attığı bir tweet ile yine tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. Tweetin özelliği, geçtiğimiz aylarda uzaya gönderilen Starlink uydusu üzerinden atılması. Peki bu ne anlama geliyor?

Elon Musk'tan bir ilk daha!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, 'gezegenin her noktasına' ucuz internet götürme projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda, 60 adet Starlink internet uydusunu uzaya fırlatmıştı. Geçtiğimiz aylarda açıklanan proje kapsamında SpaceX, uzaya her sene yeni Starlink uyduları fırlatarak Dünya yörüngesinde bir internet ağı kurmayı, böylece dünyaya kesintisiz internet erişimi sağlamayı hedefliyor. 

SpaceX CEO'su Elon Musk, bugün bir tweet atarak bu projeyle ilgili ilk denemesini gerçekleştirdi. Musk, Starlink uydularından internete bağlanarak Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Ünlü yatırımcı ''Bu tweet'i, uzaydaki Starlink uyduları üzerinden gönderiyorum.'' şeklindeki paylaşımından yaklaşık 2 dakika sonra ''Vay be, çalıştı!!'' şeklindeki ikinci tweeti ile dikkatleri üzerine çekti.

SpaceX, toplamda 42 bin Starlink uydusunu önümüzdeki yıllarda uzaya fırlatmayı planlıyor. Şu ana kadar ilk fırlatmada 60 adet uydu gönderen şirket, kademeli olarak bu sayıyı daha da artıracak.

SpaceX'den yapılan açıklamaya göre, bu projenin tamamı 10 milyar dolara mâl olacak.

Eğer Starlink projesi başarılı bir şekilde hayata geçirilirse, dünyanın en ıssız noktasına bile şimdikinden 40 kat daha hızlı internet hizmeti sağlanacak.