Elon Musk'tan çığır açan beyin çipi teknolojisi! Felçli hastalara umut olacak

Elon Musk'ın 2016 yılında kurduğu, beyin çipi üzerine çalışan Neuralink şirketi, çığır açan beyin çipi teknolojisine imza attı. Şirketin, Ocak ayında beynine 'Telapati' isimli çip yerleştirdiği 29 yaşındaki felçli hasta, düşünce gücünü kullanarak satranç oynadı.

Elon Musk'ın 2016 yılında kurduğu, beyin çipi üzerine çalışan Neuralink şirketi, omzundan aşağısı felçli olan 29 yaşındaki Nolan Arbaugh'un beynine Ocak ayında bir çip yerleştirdi.

Ntv'de yer alan habere göre yaklaşık bir ay sonra Neuralink şirketi, sosyal medya platformu X üzerinden, Arbaugh'un "telepati" isimli beyin çipi sayesinde sadece düşünce gücünü kullanarak satranç oynadığı bir canlı yayın yaptı. Videoyu Elon Musk da X hesabından paylaştı. 

ÇİPLE BİRÇOK HASTALIĞI ÖNLEMEYİ AMAÇLIYOR

Neuralink, beyin çipi sayesinde sadece düşünce yoluyla tüm elektronik aletlerin kullanılmasını amaçlıyor. İlk aşamada yalnızca uzuvlarını kullanamayan hastalar üzerinde deneniyor.

Neuralink şirketi, insan beyniyle bilgisayar arasında bağlantı kurarak nörolojik sorunlara çözümler üretmeyi hedefliyor.

İnsan beynine yerleştirilen çiplerle bunama, parkinson ve omurilik zedelenmeleri gibi hastalıklara da çare olunması amaçlanıyor.

Neuralink, geçen yıl mayısta beyin çipi projesinin insan deneyleri için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay almıştı.