Emeklilere refah payı verilecek mi? AK Partili Hamza Dağ'dan emekli zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milyonlarca emeklinin merakla beklediği zamla ilgili yaptığı açıklamada "İşçi ve memur emeklileri ile ilgili artış olmayacağı anlamına gelmiyor. Seçimde vermiş olduğumuz bir söz vardı. Eldeki imkanlara göre emeklilere, sabit gelirleri enflasyon karşısında ezdirmemek görevimiz. Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil" dedi.

Emeklilere refah payı verilecek mi? AK Partili Hamza Dağ'dan emekli zammı açıklaması

Kurban Bayramı öncesinde asgari ücret belli olmuştu. Haziran ayı enflasyon rakamları netleştikten sonra memurların da 6 aylık maaşları belli oldu. Gözler artık emekli maaşlarına çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te katıldığı yayında milyonların merakla beklediği emekli zammı ile ilgili konuştu. 

"TEKLİFTE EMEKLİLERİN OLMAMASI OLMAYACAK DEMEK DEĞİL"
Dağ "İşçi ve memur emeklileri ile ilgili artış olmayacağı anlamına gelmiyor. Seçimde vermiş olduğumuz bir söz vardı. Enflasyon oranı bu şekilde olduğu için seyyanen zam kanun teklifine yansıdı. Süreç bunlar. Eldeki imkanlara göre emeklilere, sabit gelirleri enflasyon karşısında ezdirmemek görevimiz. Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil." ifadelerine yer verdi.