Enkazdan bir türlü çıkmak istemeyen kedinin olduğu yere bakan ekipler müthiş bir durumla karşılaştı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde binlerce bina çöktü, on binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Hatay'ın Antakya ilçesindeki 'Atilla Eren Apartmanı' enkazında bulunan 'Çitos' isimli kedinin tüm çabalara rağmen içeri kaçmaya devam etmesi üzerine kurtarma ekipleri içeride yaşayan birileri olabilir diye şüphelendi. Bölgede yeniden arama çalışmaları başlatıldı.

Enkazdan bir türlü çıkmak istemeyen kedinin olduğu yere bakan ekipler müthiş bir durumla karşılaştı

Depremin ardından Antakya ilçesinde bulunan Atilli Eren Apartmanı yerle bir oldu. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede apartmanda yaşanan ilginç bir olay sebebiyle tekrar çalışmalar başlatıldı. 

Enkazdan bir türlü çıkmak istemeyen kedinin olduğu yere bakan ekipler müthiş bir durumla karşılaştı - Resim : 1

ÇİTOS, HAYAT KURTARABİLİR

Meydana gelen depremin ardından Harun Kılıç ve Sinem Kılıç ile 'Çitos' isimli kedileri de enkaz altında kaldı. Harun Kılıç'ın annesi, Çitos'un enkazda olduğunu fark ettikten sonra minik kediye defalarca seslendi. Ancak Çitos, enkazdan çıkmayı reddederek aksine daha da içeri girmeye çalışınca aile, içeride canlı birilerinin olacağından şüphelenerek ekiplere haber verdi. Ekipler apartmanın enkazına tekrar gelerek çalışma başlattı. Ellerinde bulunan cihazlarla nabız duyan ekip, çalışmalarını sürdürüyor. 

Enkazdan bir türlü çıkmak istemeyen kedinin olduğu yere bakan ekipler müthiş bir durumla karşılaştı - Resim : 2