Erdoğan Aktaş ve Candaş Tolga Işık Barış Yarkadaş'a seslendi: #BarışMesleğeGeriDön !

Geçtiğimiz aylarda Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesi halinde mesleğini bırakacağını açıklayan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında yaptığı açıklamada "Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum, aktif gazeteciliği bırakıyorum" dedi. Programa bağlanan tv100 programcıları Candaş Tolga Işık ve Erdoğan Aktaş, Yarkadaş'ın mesleği bırakmaması gerektiğini söyledi. Işık "Barış gibi mesleğine kendisine adamış birinin bırakması diye bir şey yok" diye konuştu.

Erdoğan Aktaş ve Candaş Tolga Işık Barış Yarkadaş'a seslendi: #BarışMesleğeGeriDön !

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in 812 oy ile genel başkan seçilmesinin ardından tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın 16 Eylül'de yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programındaki "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri sosyal medyada gündem oldu. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında gündem olan sözleriyle ilgili açıklama yaparak aktif gazeteciliği bıraktığını açıkladı. 

Yarkadaş'ın açıklamaları sonrası tv100 programcıları Candaş Tolga Işık ve Erdoğan Aktaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına bağlandı.

IŞIK: BARIŞ GİBİ MESLEĞİNE KENDİSİNE ADAMIŞ BİRİNİN BIRAKMASI DİYE BİR ŞEY OLAMAZ
Işık "Bu olacak bir şey değil. Bir gazetecinin bu mesleği yapıp yapmayacağı öncelikle okuyucu, izleyici belirler. Barış'ın bugüne kadar yaptığı gazeteciliğin karşılığını söylemek benim bile haddime değil. Çok bozulurum mesleği bırakmasına. Barış siyasi kimliğini de reddeden birisi değil. CHP vekilliği yapmış bir arkadaşımız. Gazeteciliği filan bırakıyorum demek olmaz. Memlekette ne şerefsizler, haysiyetsizler mesleği bırakmadı. Barış gibi mesleğine kendisine adamış birinin bırakması diye bir şey yok." dedi. 

AKTAŞ: BARIŞ YARKADAŞ'IN MESLEĞİ BIRAKMA TAVRINI DOĞRU BULMUYORUM
Aktaş "Barış hep iddialı biri. O iddialarını da seviyorum ben. İnsan kimi zaman hata yapar. Ben Barış'ın bu tavrını doğru bulmuyorum. Sözünde durma meselesi değil bu. Bazen yanlış bilgiler olabilir. Seçimden kısa bir süre önce bana da sorsalar Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını söylerdim. Barış'ın bu tavrını doğru bulmuyorum. " ifadelerine yer verdi.