Erzincan’da görüntülenen egzotik kuşlar herkesin ilgisini çekti. Renkli görüntüler ortaya çıktı

Erzincan’da yetiştirilen egzotik kuşlar herkesin ilgisini çekti. Görüntülenen Gökkuşağı İspinoz türü kuşlar renkli görüntüler ortaya çıkardı. İzleyenler görüntülerin belgeselleri aratmadığını ifade etti.

Erzincan’da görüntülenen egzotik kuşlar herkesin ilgisini çekti. Renkli görüntüler ortaya çıktı

Erzincan’da üretimi yapılan Gökkuşağı İspinoz türü kuşların kur dansları kameraya yansıdı. Çiftleşme dönemlerinde yapılan kur dansları ve kur ötüşleri renkli görüntüler oluşturdu.

 Erzincan’da görüntülenen egzotik kuşlar herkesin ilgisini çekti. Renkli görüntüler ortaya çıktı - Resim : 1

BELGESELLERİ ARATMADI

Rengarenk kuşların yaptığı hareketler adeta belgeselleri aratmadı. Egzotik kuş yetiştiriciliği ve üretimi yapan Emrah Öner ise yaptığı işin en keyifli kısmının bu dönem olduğunu söylüyor.  Uzun yıllardır egzotik kuş yetiştiriciliği yapan Emrah Öner, bu kur ötüşünün yalnızca ispinoz türlerine ait olduğu belirterek, “İspinoz kuşlarının kur ötüşüyle başlayıp kur dansıyla bitirdikleri çiftleşme dönemlerinde görünen dansları vardır. Bunlar da renkli görüntüler oluşturmakta. Bu kuş türlerinde sadece ispinozlarda görülebilen bir kur ötüşüdür. Belgesellerde görebileceğiniz şeyleri burada da görebiliyorsunuz. Üretimde de en neşeli ve zevkli işlerden birisi kur dansıdır” dedi.

Erzincan’da görüntülenen egzotik kuşlar herkesin ilgisini çekti. Renkli görüntüler ortaya çıktı - Resim : 2