Eyüpsultan, Arnavutköy ve Çatalca, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece'ye acil kodlu uyarı gitti. İstanbul için kırmızı alarm

Barajlardaki doluluk oranının yüzde 30'lara kadar düştüğü İstanbul'da kırmızı alarm verildi. İSKİ tarafından Eyüpsultan, Arnavutköy ve Çatalca, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece başta olmak üzere tüm ilçelerdeki abonelere mesaj gönderildi.

Eyüpsultan, Arnavutköy ve Çatalca, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece'ye acil kodlu uyarı gitti. İstanbul için kırmızı alarm

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan kuraklık, erkenden baş göstermeye başladı. Özellikle kuraklık açısıdan en sıkıntılı bölgeler arasında yer alan Marmara'nın en büyük ili İstanbul'da ise ciddi seviyelere geldi. 

YÜZDE 30'LARA KADAR DÜŞTÜ

İstanbul'da şu anda barajlardaki doluluk oranları yüzde 30'a kadar düştü. Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor ancak yağmurlar istenildiği zaman gelmezse İstanbul'da su kesintileri gündeme gelecek. 

İSKİ'DEN TÜM ABONELERİNE ACİL UYARI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi de Eyüpsultan, Arnavutköy ve Çatalca, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece başta olmak üzere tüm ilçelerdeki abonelere mesaj gönderdi. 

İstanbul için adeta kırmızı uyarı verilen mesajda şu ifadeler yer aldı: 

"Sayın Abonemiz, Şehrimiz uzun süredir olağanüstü bir kuraklık yaşıyor. Aşırı sıcakların da etkisiyle su tüketimi geçmiş yıllar ortalamasının çok üzerinde. İSKİ olarak her türlü tedbiri alarak kesintisiz su temini için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu zor dönemi ancak bireysel su tasarrufu ile atlatabiliriz. Lütfen tasarrufu şimdi su varken yapalım; suyumuzu dikkatli kullanalım, susuz kalmayalım. Desteğiniz için teşekkür ederiz."