Farkın en az yüzde 5 olması için sahalarda görmek istediğim kişi…

Bugünden itibaren 30 gün gibi elverişli bir zaman var seçime.

Murat Kurum, daha İstanbul adaylığı kesinleşmeden önce ekibini kurdu ve hazırlanmaya başladı. Adaylığının ilân edilmesiyle birlikte de sahada. Biz onu zaten sahada görmeye hep alıştık. Yangında, sel felaketinde, depremde; her yerde… O nedenle sanki her şey tanıdık geliyor insana. Bu da çok güven verici tabii.

Murat Kurum önceki günkü lansmanı dâhil her iki lansmanında da ortaya koyduğu proje ve vaatleriyle göz dolduruyor.

Tanıtımını üç ana noktada topluyor:

İstanbullulara sosyal destek

Kentsel dönüşüm

Ulaşım; uğraştıran değil ulaştıran İstanbul

Aşağıda bu başlıkların altında neler olduğunu anlatıyorum. Hepsi de İstanbullulara dokunan, onları hayatlarını güzelleştirip kolaylaştıracak, kenti yaşanılır kılacak projeler.

Sakin, vaatlerini anlatmaya odaklı, halkla birebir temas kuran bir aday Murat Kurum. Aynı tarifi rahatlıkla Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok için de yapabilirim.

Her ikisi de projeleriyle vaatlerini gerçekleştireceklerine bizi inandıran güven verici adaylar. Kibirden uzak mütevazı halleri, doğallıkları, edepli üslupları ile şimdiden kalplere girdiler.

Karşılarında ise ne yazık ki görevde bulundukları 5 yıl içinde hiçbir hizmet ortaya koymayan ve şimdi ortaya koydukları projelerle inandırıcı olmaktan çok uzak, polemikçi, kaçak güreşen ve hilekâr rakipler var. Çirkinlikleri ve ağızlarını bozmaları, bel altı vurmaları da cabası.

Ama tüm bunların faydası yok onlara. Kendilerini bekleyen akıbeti biliyorlar ve bu yüzden de her geçen gün daha da hırçınlaşıyorlar.

BATILI ÜLKE ELÇİLERİ İÇİN YAPILAN ANKETTE MURAT KURUM ÖNDE

İstanbul adayı PKK’nın siyasal uzantısı DEM ile iş birliği yaparak ve ne yazık ki hizmeti değerlendirmekten uzak fanatik CHP kitlesine dayanarak yeniden başkan seçilmek için milyarlarla ifade edilen paralar harcıyor. Ona geçen seçimde avans veren seçmen kitlesi yapılan kamuoyu araştırmalarından edindiğim bilgiye göre geriye dönmüş durumda.

Murat Kurum pek çok ankette öne çıkıyor.

Ama bana ünlü bir kamuoyu araştırma şirketinin başındaki ismin verdiği bilgi çok önemliydi. Şirketin sahibi özellikle İstanbul seçimlerinin sonucunu merak eden üç Batı ülkesinin elçiliği adına yaptığı araştırmanın sonucunu söyledi bana. Buna göre MURAT KURUM 1,2 PUAN FARKLA EKREM İMAMOĞLU’NUN ÖNÜNDE görünüyor. Bu farkı artıracak bazı etkenlerin de olduğunu ifade etti ama ne olduğunu şu anda açıklamam doğru olmaz.

Ancak BU FARK ÇOK AZ…

Son 5 yılı lak lakla geçiren tembel ve polemikçi bir belediye başkanı karşısında Murat Kurum’a verilen desteğin ben yeterli olduğu kanaatinde değilim. Arada 1,2 filan değil en az 5-6 puan fark olmalı.

Evet, en az 5-6 puan…

Murat Kurum ve ekibi, İstanbul İl Teşkilatı’nın da desteğiyle tam saha pres çalışıyor.

SAHADA EKSİK OLAN İSİM; ERKAN KANDEMİR

Çalışıyor da sahada biri eksik.

Benim aktif olarak sahada görmeyi çok istediğim kişi ERKAN KANDEMİR…

Kendisi bilindiği üzere AK Parti Teşkilat Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili.

14-28 Mayıs 2023 genel seçimleri öncesinde sahaların tozunu attırmış bir isim kendisi. Öyle aktif ve yaratıcı fikirlerle ortaya çıktı ve teşkilatı yönetip mobilize etti ki elde edilen başarıdaki payı inkâr edilemez.

Yapılıyor ama daha fazlası gerek. Teşkilat Başkanı olması nedeniyle onun sahada ve ekranlarda görünmesi, tepeden tırnağa donanımlı olarak sahaya sürdüğü görevli ve üyelerin her iki belediye başkan adayının projelerini halka yüz yüze anlatması, onların sorunlarını dinlemesi gerekir.

Erkan Kandemir aynı zamanda İstanbul Milletvekili.

Dün bir hastanedeydim. Tanıyanlar oluyor haliyle. Onlardan biri hastane çalışanlarının sendikasında işyeri temsilciliği yapan kişiydi ve bana “Biz sahada İstanbul milletvekillerini, belediye meclis üyelerini, encümen üyelerini etkin olarak göremiyoruz” dedi. Belki kaçırmış olabilirim ama bu sendikacının benim gözlemimi doğrulaması ilginçti. Gerçi zaman zaman Süleyman Soylu’ya rastlıyorum halk arasında. Belki benim için algıda seçiciliktir bilemiyorum ama hakikaten varsa diğerleri kusura bakmasınlar.

Dediğim gibi TEŞKİLAT BAŞKANI sahada olursa, bu yöneticisinden üyeye kadar tüm AK Parti teşkilatı mensupları için güçlü bir motivasyon kaynağı olur.

Dediğim gibi 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan gece Murat Kurum ve Turgut Altınok’un farklı kazanılmış zaferine şahitlik etmeli.

MURAT KURUM’UN VAATLERİ-ÖZET

İstanbullulara sosyal destek

Çocuklu ailelere, ilköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım, lise ve yüksek öğrenimdeki gençlere ulaşımda yüzde 40 indirim ve kiralık evde yaşayan öğrencilere 25 m3 doğalgaz desteği, ilkokullara beslenme desteği, ilk işini kuran gençlere 100 bin lira hibe, üniversite öğrencilerine yıllık 10 bin lira eğitim desteği, ihtiyaç sahibi emeklilere her ay 2500 lira, 39 ilçede 100 bin kişiye paylaşımlı ücretsiz ofis, sosyal yardım projeleri ve yarı zamanlı ilerde çalışacak gençlere  saatte 200 lira, 3 büyük yaşlı ve engelli yaşam merkezi, ilk işini kuran 100 bin kadına 100 bin lira hibe…

Kentsel dönüşüm

Toplam 5 yılda 650 bin konut dönüştürülecek, KİPTAŞ ile 300 bin konut üretilecek, YARISI BİZDEN kampanyası ile 700 bin lira devletten 700 bin lira da düşük faizli kredi, 18 ayda teslim, kira yardımına ilaveten 100 bin lira da taşınma yardımı, yapılacak 100 bin sosyal konut kentsel dönüşüme giren evlerde oturanlara düşük fiyatlarla kiralanacak.

Kentsel dönüşüm ve İmamoğlu ile Kurum farkı:

2019 yılında 100 bin konutu dönüştüreceğini vadedip bunu 3000 olarak gerçekleştiren ve kentsel dönüşüm bütçesini reklam ve tanıtım harcamaları bütçesinin üçte birine kadar indiren Ekrem İmamoğlu ile kentsel dönüşüme imza atmış bir bakan olan Murat Kurum arasındaki fark şöyle anlatılıyor:

“Murat Kurum seçilirse İstanbul depreme çok iyi hazırlanır. Eğer İmamoğlu seçilirse depreme gerek kalmaz zaten İstanbul kendiliğinden yıkılır.”

Ulaşım; uğraştıran değil ulaştıran İstanbul

Raylı sistemler ilk 5 yılda 2 katına, 2034’te 1004 kilometreye çıkarılacak.

Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşürülecek

250 bin araçlık yeni otopark alanı açılacak ve İsparklarda yüzde 25 indirim yapılacak.

Metrobüse yeni hatlar eklenecek. TÜYAP-Silivri metrobüs hattına kadar uzatılacak.

Her yıl 100 metrobüs ve 250 otobüs ulaşım filosuna kazandırılacak.

Deniz ulaşımının payı 2 kat artırılacak. 3 yeni hat açılacak… (İstinye-Yenikapı arabalı vapuru/Çubuklu-Yenikapı arabalı vapuru/Çengelköy-Yenikapı arabalı vapuru)

Deniz ulaşımında aktarma ücretsiz olacak.

Özel motosiklet yolları kurulacak.

Moto kurye park alanları hizmete alınacak.

Bisiklet yolu uzunluğu 2029 yılına kadar iki katına çıkarılacak.

Taksi sorunu çözülecek…

İki yakaya iki büyük tünel inşa edilecek.

İlk 5 yılda toplam 47,5 kilometre tünel inşa edilecek;

Esenler otogarı ve Harem otogarı şehrin dışına taşınacak. Avrupa Otogarı inşa edilecek.

Asya ve Avrupa Yakası’na 6 yeni lojistik merkezi ve Kuzey Limanı kurulacak.