Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir

Aşı ile ilgili "3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir” şeklinde yaptığı açıklama sonrası gündem olan Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama geldi. Erbakan, 'Aşı gereksiz ama son çare olarak Türkovac tercih edilebilir' dedi. Peki, aşı karşıtlığı ile tanınan Fatih Erbakan kimdir?

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir

Aşı karşıtlığı ile tanınan ve yaptığı açıklamarla gündem olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yeni bir açıklama geldi. Erbakan, mecbur kalınırsa yerli aşı Türkovac'ın kullanılabileceğini söyledi. Son günlerde adını sıkça duyduğumuz Fatih Erbakan kimdir? Gelin birlikte bakalım...

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir - Resim : 1

Geçtiğimiz günlerde mRNA aşısı olanların '3 kulaklı 5 gözlü yaratık' çocuklar doğurabileceğini iddia etmiş ve düzenlediği basın toplantısında elindeki fotoğraflarla bunu kanıtlamaya  çalışmıştı. Erbakan'ın yaptığı açıklamalar bir çok kişi tarafından ti'ye alındı. Erbakan, birkaç gün önce de yine yaptığı bir açıklamada aşıya karşı tavrını biraz yumuşatarak, mecbur kalındığı takdirde Türkovac aşısı olunabileceğini söyledi.

Ne demişti?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son olarak mRNA aşısı olanlar için "O insanların yarı insan, yarı maymun çocuklar doğurmasına sebep olabilirsiniz. 3 kulaklı, 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir" ifadelerini kullanmıştı. Erbakan'ın yaptığı bu açıklama birçok kişi tarafından eleştirilirken, bazı kişiler tarafından ise destek gördü. Fatih Erbakan'ın '3 kulaklı 5 gözlü' şeklinde yaptığı açıklamayı Şahan Gökbakar'da sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla ti'ye aldı. Erbakan'ın yaptığı açıklama şuydu:

"mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. Yarı insan yarı maymun çocuklar doğurmasına sebep olabilirsiniz. 3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir. Biz pandeminin başında bir demeç vermiştik. O zaman demiştik ki bu virüs siyonizmin amaçlarına hizmet edecek. Şu anda da aynı endişemiz devam ediyor."

Fatih Erbakan: Son çare Türkovac

Aşı karşıtı Fatih Erbakan, daha önce de 'aşı olmadığını ve asla olmayacağını' getirmişti. Erbakan, Kayseri'de düzenlediği basın toplantısında beklenmedik bir adım attı ve yerli üretim aşı TURKOVAC’ı işaret etti.

Bir gazetecinin yerli aşı TURKOVAC'ın acil kullanım onayı aldıktan sonra aşı olmayı düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Erbakan, bunu gerekli görmediğini ancak tüm aşılar arasından son çare olarak TURKOVAC'ın tercih edilebileceğini söyledi.

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir - Resim : 4

Erbakan şu açıklamaları yaptı:

"Bu kadar düşük bir risk karşılığında aslında aşı olmayı gerekli görmüyoruz. Hiç aşı olmamak en iyisi bana göre, benim şahsi kanaatime göre. Ancak mecbur kalınırsa o da tabi ki içinde yaşadığımız devletin kurallarına karşı gelip, mücadele etmek mümkün değil. Mecbur kalınırsa da mRNA teknolojisi kullanmayan aşılar, yani eski usul aşıların yaptırılması ancak mümkün olabilir. Mecbur kalındığında en son ihtimal TURKOVAC, bunların içerisinde en uygun olarak düşünülebilir."

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, basında ve sosyal medyada gelen tepkilerin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

"Bilimsel verilere göre aşılamaya gerek yok"

Zorunlu aşıya karşı olduklarını ve zorunlu PCR testinin anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Erbakan, “15 Eylül Çarşamba günü genel merkezimizde kıymetli bilim adamlarımız ile birlikte düzenlediğimiz İlk basın toplantımızda ve 17 Eylül Cuma günü Kayseri’deki basın toplantımızda söylediklerimizin tamamının arkasındayız. Ancak maalesef açıklamalarımız asıl mecrasından farklı şekilde basına ve sosyal medyaya yansıtılmaktadır. İçinde bulunduğumuz süreçte tüm bilimsel veriler ve araştırmalara göre aşılamaya zaten gerek yoktur. Toplum bağışıklığının oluşması virüsten kurtulmak için en etkili yoldur” dedi.

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir - Resim : 6

"Mecbur kalınırsa mRNA aşılarını değil, 'ehven-i şer' aşıları tercih edilmeli"

Erbakan, aşı, ilaç ve tıp bilimine karşı olmadıklarını söyleyerek, “Ancak gereksiz aşılanma taraftarı da değiliz. mRNA aşılarını son derece riskli görüyoruz ve halkımıza, hele hele çocuklarımıza uygulanmasını asla doğru bulmuyoruz. Türk aşısı dahil olmak üzere, faz ve ruhsat aşamaları bitmemiş hiçbir aşının uygulanmasını da doğru bulmuyoruz. Ancak bir kimse işinden ekmeğinden olmakla karşı karşıya kalıp, mecburen bir aşı olmak durumundaysa veya aşı olmadan eğitimine devam edemediği için aşı olmaya mecbur kalıyorsa; bu durumda mRNA aşılarını değil, 'ehven-i şer' olarak inaktif, geleneksel aşıları tercih etmelidir görüşündeyiz” diye konuştu.

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir - Resim : 7

Ruhsatsız sıvılar aşı değil 'aşı adayı'dır

Erbakan, aşı olmak durumunda kalırlarsa, tercihlerinin yabancı menşeili mRNA aşılarından değil, inaktif geleneksel ve Türkiye’de üretilen Turkovac aşısı olacaklarını ifade ederek, “Ancak Turkovac olsa bile bu aşı da faz çalışmaları tamamlanmış, güvenliği ispatlanmış, ruhsatını almış olmalıdır. Gerekli prosedürleri geçmemiş olsa bile Turkovac aşısını yaptırmak uygundur, riski yoktur denilemez ve zaten böyle birşey de söylemedik. Bizim için faz aşamalarını tamamlamamış, ruhsatsız ve lisanssız tüm aşılar aynıdır. Her zaman söylediğimiz gibi ruhsatsız bu sıvıların tamamı bilimsel olarak “aşı değil, aşı adayıdır” ifadelerini kullandı.

 Fatih Erbakan kimdir?

Muhammed Ali Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 yılında dünyaya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 54'üncü hükûmetin başbakanı Necmettin Erbakan'ın oğludur. Fatih Erbakan, ortaokul öğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda tamamlamıştır. Lise öğrenimini ise Ankara Ayrancı Lisesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Yüksek lisans için İngiltere'ye gitmiş fakat annesi Nermin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kalmış ve lisans öğrenimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı üniversitede yönetim ve organizasyon dalında doktorasını tamamlayarak 'doktor' unvanı almıştır.

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir - Resim : 9

Fatih Erbakan'ın siyasi faaliyetleri

1999 senesinde Fazilet Partisi Çankaya teşkilatında seçim ve gençlik çalışmalarına iştirak etti. Lisans eğitimini gördüğü Başkent Üniversitesi'nde MGV üniversite temsilciliği yaptı. Saadet Partisi kurulduktan sonra genel merkez gençlik kolları yönetim kurulunda bulundu. Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı olarak Saadet Partisi'nde görevini 2014 yılında yapılan 5. Olağan Kongreye kadar sürdürmüştür. Kongrede aday olan Erbakan'ın yerine yeniden Mustafa Kamalak seçilmiştir.

Aşı karşıtı Fatih Erbakan'dan yine ilginç bir açıklama: Son çare Türkovac tercih edilebilir - Resim : 10

4 Haziran 2013 tarihinde kurulan Necmettin Erbakan Vakfı'nın ilk genel başkanı seçildi.

23 Kasım 2018 yılında Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) kurdu ve genel başkanı seçildi. Yeniden Refah Partisi, Türkiye'de 81 il, 800 ilçede teşkilatlanmış ve çalışmaları devam etmektedir. 17 Kasım 2019 tarihinde YRP genel başkanı olarak, 45.000 kişilik katılımla Türk siyasi tarihindeki en geniş katılımlı büyük kongrelerden birini düzenlemiştir. Ayrıca ilk mitingi 9 Şubat 2020 Tarihinde Sakarya Demokrasi Meydanı'ndaki alanda Kudüs Mitingi olarak gerçekleştirmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Erbakan, evli ve iki çocuk babasıdır.