Efsane fotoğrafta yaşayan tek isimdi

Tiyatronun duayen isimlerinden Ferhan Şensoy'un ölümü Türkiye'yi yasa boğdu. 32 yıl önce efsane kadroyla çekilen bu karedeki son hayatta kalan sanatçımızı da kaybettik.

Efsane fotoğrafta yaşayan tek isimdi

Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Şensoy, 1987 yılında 'İstanbul'u Satıyorum' adlı tiyatro oyununda çekilen fotoğraftaki hayatta olan son kişiydi.

Usta oyuncu Ferhan Şensoy, dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İç kanama geçiren usta oyuncu 2 Temmuz'dan bu yana hastanedeydi.

Usta oyuncunun ölümü İstanbul'u Satıyorum' adlı tiyatro oyununda Münir Özkul, Erol Günaydın, Rasim Öztekin ve Baykal Kent'le çekilen fotoğrafını akıllara getirdi.

Fotoğrafta hayatta olan son kişi Şensoy'un ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu.Kendi tiyatro topluluğu Ortaoyuncular'ı 1980'de kuran Şensoy, 1989'da Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmıştı. Sanatçı, Türk tiyatrosu için önemini halen koruyan kavuğu, 2016'da oyuncu Rasim Öztekin'e devretmişti. Usta oyuncu Rasim Öztekin de 8 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti.

 Kaynak: CNN Türk