FETÖ’deki “HULUSİNASYON” ve örgütün üst düzeyinden darbe itirafları

Zoom Pandemi’den sonra yeniden moda oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açığa çıkan gizli zoom toplantısının ardından, şu aralar FETÖ’nün Mollalar Heyeti Üyesi ve sosyal medya imamı Osman Şimşek’in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yaptığı ZOOM TOPLANTISI konuşuluyor.

Osman Şimşek, Fethullahçıların KAMP dediği Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikânesinde değil şu anda. Çünkü kovuldu. Kapı dışarı edilmesi onu çok sarsmış olmalı ki 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili örgüt içinde olan biten her şeyi orada burada anlatıyor. Verdiği bilgiler FETÖ içinde konuşulmaya başlanınca darbe konusunda sorgulanmaktan korkan Fetullah Gülen,  Osman Şimşek’le zoom üzerinden görüşüp “Kampa gel. Senin burada bir odan var. Tafsilatlıca konuşuruz” diye adeta yalvarmış.

Peki Osman Şimşek’in, Fetullah Gülen’i bu kadar korkutan sözleri neydi?

Bizim FETÖ uzmanımız Ümit Akdemir’i aradım, o da Amerika’daki adamını aradı, sonuçta işin aslı astarı ortaya çıktı ve burada ilk kez okuyorsunuz. Çünkü Osman Şimşek’in yakın çevresine anlattıkları ve oradan yayılan sözler FETÖ içinde tam da korktuğu gibi Fetullah Gülen’e yönelik ciddi sorgulamaların başlamasına neden oldu.

Biliyorsunuz FETÖ elebaşı, darbe girişimi başarısız olunca ve örgüt çökertilince bu duruma bir kılıf bulup toparlanmak istedi. Şerefsizliğine uygun “Tiyatro ve kontrollü darbe” gibi birtakım terimleri o zaman ortaya attı. Bu alçakça yalanı o sırada CHP’de olan Aytun Çıray teslim aldı ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na söyletti ve nihayetinde CHP medyasında gündem oldu. Öyle ya, darbe yapılsaydı hepsine gün doğacaktı. Ama 16 Temmuz sabahı gün doğduğunda yürekleri karardı.

KONTROLLÜ DARBE YALANI TUTMAYINCA HULUSİ AKAR’A SARDIRDILAR

FETÖ ve CHP dediğim gibi bu yalanın bir süre ekmeğini yedi ama sonradan baktılar işe yaramıyor vazgeçtiler. Ancak son bir yıldır da yeni bir senaryoyla ortaya çıktılar. O sırada Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar’ın önce darbeye öncülük ettiğini ama darbe gecesi sabaha karşı bundan cayıp, onunla birlikte Çankaya’ya gelen FETÖ elemanı Mehmet Dişli’yi MİT’e teslim ettiğini söylemeye başladılar. Isıttıkları senaryonun odağındaki isim ise Mehmet Değerli adlı FETÖ İmamı idi. Çünkü darbe öncesinde Pensilvanya’daki “darbe komuta merkezi”nde olan Mehmet Değerli, Fetullah Gülen’e “Hulusi Akar bizimle” demiş ve ona Akar tarafından gönderildiğini söylediği bir hediye bile iletmiş.

İşte Osman Şimşek, FETÖ’nün ve CHP’lilerin bu senaryosunu bozuyor ve Ümit’in aldığı bilgilere göre şunları anlatıyor:

FETÖ ÜST DÜZEY İMAMI OSMAN ŞİMŞEK “HULUSİNASYON” (*) SENARYOSUNU NASIL BOZUYOR?

Darbe ile hükümet müdahalesine dair toplantılar 2015'in bahar aylarında başladı. Mollalar Heyeti’nden birkaç arkadaş bir şekilde duyduk. Hocaefendi’ye bu sıralarda ulaşamıyorduk ama dolaylı olarak itirazlarda bulunduk. Vakit ilerledikçe çalışmaların yoğunlaştığı da ayan beyan belliydi ve biz de itirazlarımızı artırmaya başladık. Sonunda Hocaefendi’ye ulaştım ve kampta kendisine bizzat ‘Efendim tepelerdekilerden en az 3-4 komutan bizlerle birlikte olmazsa başarılı olamayız’ dedim. Hocaefendi hiçbir şey söylemedi sonra Mehmet Değerli devreye girdi. Dediklerine göre Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile iletişim içindeymiş. Bize bu bilgi çok mantıksız geldi. Araştırıp elimizdeki tüm delillerle çürütüyorduk ama herkes kendini bir rüyaya kaptırmıştı. Hulusi güya Hocaefendi’ye hediye göndermiş Hocafendi de ona bir halı hediye etmiş. Bu halıyı aylar sonra nerede buldum dersiniz? Abilerden biri, hizmetin bir gaybubet evinde bulmuş, getirdi. Ben bizzat Hocafendi’ye götürdüm ‘Bakın efendim, sizin Hulusi Akar’a gönderdiğiniz halı bu, bir evimizde çıktı’ diye. Mehmet Değerli’nin yalanını ortaya çıkarmıştık ama bu adam hâlâ kampa gidip geliyordu. 15 Temmuz’a üç ay kala nedenini anlamadığım bir şekilde Mehmet Değerli kamptan uzaklaştırıldı. Biz de sandık ki bu adamın yalan söylediğine Hocaefendi’yi inandırdık. Gönül rahatlığıyla köşemize çekildik. Ondan sonra olanlar, başımıza gelenler malum. Keşke daha aktif bir tutum sergileyip önleseydik müdahaleyi.”

GÖKHAN SÖNMEZATEŞ’E HULUSİ AKAR NASIL MALUM OLDU (!)

FETÖ’cülerin Hulusi Akar senaryoları o kadar yaygınlaştı ki Çatı Davası’nda yargılanan eski Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş de tam yedi yıl sonra “hidayet”e erdi “Ben darbe talimatını Hulusi Akar’dan aldım” dedi.

Çok doğal, FETÖ’cüler darbe girişiminde çuvalladıklarını, 40 yılda biriktirdikleri her şeyin çöpe gittiğini bir türlü kabullenemiyorlar ve geçirdikleri travmanın etkisini üzerlerinden atamıyorlar. Gördükleri HULUSİNASYON’un sebebi de bu. Hayalleriyle besledikleri, Hulusi Akar üzerinden uydurulan hikâyeyi en iyi tanımlayan tarif. Aslında Hulusinasyon lafının kaynağı Çatı Davası’nın Hâkimi Oğuz Dik. Bu lafı Gökhan Sönmezateş’e söylüyor.

FETÖ’CÜ YOUTUBER; DARBENİN ARKASINDAKİ İSİM FETULLAH GÜLEN

Ama bu arada FETÖ firarilerinden, çok izlenen bir Youtuber önceki gün Fetullah Gülen’in sağ kolu Mustafa Özcan’ın darbe gecesi adını vermediği Mısır İmamı’nı arayarak “Müdahalenin arkasında biz varız, bunu Mısırlı yetkililere ilet” dediğini anlattı. Olayın nasıl geliştiğini de hikâye ediyor ama uzatmaya gerek yok, lüzumsuz ayrıntılar. Mısır İmamı da şimdi ötede beride konuşuyormuş. Hem bu bilgi hem de Mehmet Değerli üzerinden o Youtuber soruyor şimdi:

“Her şey Fetullah Gülen’de düğümleniyor. Mehmet Değerli’yi 1,5 yıl yanında tuttu. Onu Hulusi Akar ile ilgili yalanları ortaya çıktıktan sonra kovdu ama buna rağmen 15 Temmuz darbesi gerçekleşti. Çünkü Mustafa Özcan’a çok güvenmişti, Adil Öksüz’e inanmıştı. Ama Gülen aradan 7 yıl geçtikten sonra heyette değişiklik yapıyor ve heyetin başına, yani cemaatin karar alma merkezi olan icra heyetinin tam tepesine Cevdet Türkyolu’nu getiriyor. Cevdet Türkyolu ise Mustafa Özcan’ın sağ kolu. MEHMET DEĞERLİ’Yİ PAZARLAYAN VE HAMİSİ OLAN O. Gülen darbeyi yaptırdıklarını açık seçik beyan eden Özcan ve Türkyolu ekibini yanında tutuyor. Şimdi soruyorum, MİT, AKP, derin devlet, Ergenekon sizi tuzağa düşürüp, oyuna getirdiğiyse ve bu adamlar üzerinden her şeyi planladıysa Fetullah Gülen darbenin sorumlusu değil mi? Onlara sahip çıkarak bunu gösteriyor.”

Ne diyorum biliyor musunuz, biz yolumuza bakalım ama bunlarla mücadeleyi de aksatmayalım.

Hain ve şerefsizin biri bile çok fazladır bu ülke için çünkü.