Filistin ile ilgili paylaşım yapmıştı! Yıldız futbolcunun sözleşmesi feshedildi

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, Filistin ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hollandalı sağ kanat oyuncusu Anwar El Ghazi’nin sözleşmesini feshetti.

Filistin ile ilgili paylaşım yapmıştı! Yıldız futbolcunun sözleşmesi feshedildi

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ediyor. Sivil can kayıplarının yaşandığı Gazze’deki saldırılara kayıtsız kalamayan Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05’in Hollandalı sağ kanat oyuncusu Anwar El Ghazi, Filistin ile ilgili paylaşım yaptı.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Futbolcunun bu paylaşımı sonrası kulüp yaptığı açıklamayla 28 yaşındaki ismin sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcunun söz konusu paylaşımının kulüp değerlerinin dışında kalması ve iki ülke arasındaki duruma kulübün vizyonu gerekçesiyle tarafsız bakması gerektiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından geçen ay transfer edilen Fas asıllı Hollandalı futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ile Filistin arasındaki güç dengesizliğinden bahsederek, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak." ifadelerini kullanmış ve paylaşımını bir süre sonra silmişti.

Hollanda Milli Takımı'nda 2 maçta forma giyen 28 yaşındaki El Ghazi, bu sezon Mainz 05'te 3 maçta sonradan oyuna dahil olmuştu.