Gazze’de İsrail'in bombaladığı hastanede cenazelerin arasında basın toplantısı! Yürek yakan anlar, kahreden manzara… Dünyaya seslendiler: Bu bir katliamdır

İsrail'in Gazze'de sivil ve çocukları hedef alarak bombaladığı ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği El-Ehli Baptist Hastanesi'nde cenazelerin arasında basın toplantısı düzenlendi. Filistinli yetkililer, tüm dünyaya seslendi. Filistinli doktor Gassan Ebu Sitte, "Bu bir katliamdır." ifadesini kullandı.

Gazze’de İsrail'in bombaladığı hastanede cenazelerin arasında basın toplantısı! Yürek yakan anlar, kahreden manzara… Dünyaya seslendiler: Bu bir katliamdır

İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı bombardımanların ardından dün yaşanan gelişme İsrail'in kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistin'e yönelik başlattığı bombardımanların ardından son olarak dün yine siviller hedef alındı.

İsrail, Gazze'de çok sayıda sivilin bulunduğu hastaneyi bombaladı. En az 500 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda ortaya çıkan fotoğraflar ise yürekleri dağladı.

CENAZELERİN ARASINDA BASIN TOPLANTISI

İsrail'in abluka altındaki Gazze'de bombaladığı ve 500 kişinin hayatını kaybettiği El-Ehli Baptist Hastanesinde cenazelerin arasında basın toplantısı düzenlendi.

Gazze’de İsrail'in bombaladığı hastanede cenazelerin arasında basın toplantısı! Yürek yakan anlar, kahreden manzara… Dünyaya seslendiler: Bu bir katliamdır - Resim : 1

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, basın toplantısında, bu saldırının, İsrail'in El-Ehli hastanesine yönelik ilk saldırısı olmadığını söyledi.

TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI

İsrail güçlerinin 14 Ekim'de hastaneye 2 saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Ebu er-Riş, bu saldırılara ilişkin fotoğrafları gösterdi.

Ebu er-Riş, İsrail’in sivilleri hedef almasının durdurulması için dünya ülkelerine çağrıda bulundu.

Basın toplantısına ilişkin görüntüde, sağlık personelinin üstü kapalı cesetlerin arasında durduğu, yerde oturan iki kişinin kucaklarında ise bir bebek ve bir kız çocuğuna ait cesetler bulunduğu görülüyor. Sınır Tanımayan Doktorlar bünyesinde hizmet veren doktor Gassan Ebu Sitte de hastanede cerrahi operasyon gerçekleştirdikleri bir sırada güçlü bir patlama sesiyle irkildiklerini kaydetti.

Ebu Sitte, ameliyathanede tavanın çöktüğünü belirterek, "Bu bir katliamdır." ifadesini kullandı.