Filistinlilere yapılan işkence kameralara yansıdı: İsrail soruşturma başlatmak zorunda kaldı

İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ederken aynı zamanda İsrail ordusundan skandal görüntüler geliyor. İsrailli askerler elleri ve gözü bağlı Filistinli bir adam ile dalga geçerek dans ediyor. Görüntüler sosyal medyada dünya gündemine oturdu. İsrail ordusu infiale neden olan görüntülerden sonra soruşturma başlatmak zorunda kaldı.

Filistinlilere yapılan işkence kameralara yansıdı: İsrail soruşturma başlatmak zorunda kaldı

İsrail-Hamas savaşı 28. gününde devam ediyor. Gazze'deki insani dram devam ederken bugün dünya gündemine işgal altındaki Batı Şeria'dan gelen skandal görüntüler oturdu. Söz konusu görüntülerden birinde İsrail'e izinsiz olarak girmeye çalıştığı iddia edilen Filistinli bir adamın yerde yarı çıplak sürüklendiği görülüyor. Adam acı içinde çığlık atarken İsrail askerlerinden biri kafasına basıyor diğerinin ise ona silahını doğrulttuğu görülüyor.

Kameralara yansıyan başka bir şiddet sahnesinde İsrailli asker gözleri bağlı Filistinli bir adamın karnına tekme atıyor, üzerine tükürüyor ve hakaret ediyor.

DALGA GEÇEREK DANS EDİYOR

Başka bir görüntüde İsrailli askerin elleri kelepçeli, gözleri kapatılmış bir Filistinliyi tutup dans ettiği görülüyor. Cep telefonundan müzik açan asker korku içindeki Filistinli adama 'neden dans etmiyorsun' diye soruyor.

Twitter'da paylaşılan diğer bir görüntüde ise yine gözleri bağlanmış elleri kelepçeli bir Filistinlinin üzerinde İsrail bayrağı örtülmüş şekilde oturduğu görüldü.

Filistinlilere yapılan işkence kameralara yansıdı: İsrail soruşturma başlatmak zorunda kaldı - Resim : 1

İSRAİL ORDUSU SORUŞTURMA BAŞLATMAK ZORUNDA KALDI

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF) görüntüler sonrası soruşturma başlatmak zorunda kaldı. IDF'den yapılan açıklamada askerlerin davranışlarının IDF değerleri ile tutarsız olduğu belirtildi. Bir askerin ihraç edildiğini duyuran IDF, komutanların cephedeki tüm askerlerle konuşacağını belirtti.

İSRAİL’DE SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüler Times of Israel sitesinde yayınlandı. İsrailli kullanıcılar görüntüler sonrası ikiye bölündü. Bazıları, askerlerin disipline edilmesi yönünde çağrıda bulunurken, diğerleri Hamas'ın yaptıklarının yanında bunun hiçbir şey olduğunu öne sürdü.

Filistinlilere yapılan işkence kameralara yansıdı: İsrail soruşturma başlatmak zorunda kaldı - Resim : 2

BATI ŞERİA’DA 7 EKİMDEN BU YANA 122 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İşgal altındaki Batı Şeria'daki kötü muameleler savaşın patlak vermesi ile tırmandı. Filistin kaynaklarına göre, Hamas ile İsrail arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 122 Filistinli öldürüldü.

Salı günü Masafer Yatta köyünde bir Filistinlinin evi ateşe verildi.