Galatasaraylılar transferine çok sevinmişti! 21 milyon euroluk yıldız, performansıyla taraftarı pişman etti! Gönderilmesini isteyenler bile var!

Galatasaray’ın yaz transfer döneminin son günlerinde Tottenham Hotspur takımından satın alma opsiyonuyla transfer ettiği Tanguy Ndombele, taraftarları pişman etti. Geldiği günden bu yana hazır olmayan ve bir türlü istenen düzeye gelemeyen futbolcu, taraftarların akıllarında soru işareti yarattı.

Galatasaraylılar transferine çok sevinmişti! 21 milyon euroluk yıldız, performansıyla taraftarı pişman etti! Gönderilmesini isteyenler bile var!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 3.hafta müsabakasında Alman ekibi Bayern Münih’e 3-1 yenildi. Galatasaray’ın tek golünü Mauro Icardi penaltıdan attı, Alman ekibinin gollerini ise Coman, Kane ve Musiala kaydetti.

Galatasaray’ın 70.dakikaya kadar oynadığı iyi oyun taraftarların ve futbol otoritelerinin beğenisini kazanırken bazı futbolcular ise eleştirilerin hedefi oldu. Bu isimlerden biri sezon başında İngiliz ekibi Tottenham Hotspur takımından kiralanan Fransız orta saha oyuncusu Tanguy Ndombele oldu.

Galatasaraylılar transferine çok sevinmişti! 21 milyon euroluk yıldız, performansıyla taraftarı pişman etti! Gönderilmesini isteyenler bile var! - Resim : 1

GELDİĞİ GÜNDEN BU YANA HAZIR OLAMADI

Müsabakanın 80.dakikasında Kaan Ayhan yerine oyuna giren futbolcu, kalan kısa sürede kendisinden beklenen performansı gösteremedi. Bunun yanında yıldız futbolcunun geldiği günden bu yana hazır olmaması ve fazla kilolarının olması dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaraylılar transferine çok sevinmişti! 21 milyon euroluk yıldız, performansıyla taraftarı pişman etti! Gönderilmesini isteyenler bile var! - Resim : 2

TARAFTARLAR PERFORMANSINDAN MEMNUN DEĞİL

Özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar gelişine sevindikleri futbolcunun performansından mutlu olmadığını, sezon sonu gönderilmesi gerektiğini belirten yorumlar yaptı. Ayrıca birçok taraftar devre arası transfer yapılmas gerektiğini ifade etti. 

DEĞERİ 21 MİLYON EURO OLARAK GÖSTERİLİYOR

Transfermarkt’a göre değeri 21 milyon euro olarak gösterilen Tanguy Ndombele, Galatasaray formasıyla 7 maçta 123 dakika süre alırken gol ve asist katkısı yapmadı. Ndombele, hiçbir maça ilk 11’de başlamadı.

Galatasaraylılar transferine çok sevinmişti! 21 milyon euroluk yıldız, performansıyla taraftarı pişman etti! Gönderilmesini isteyenler bile var! - Resim : 3

BONSERVİS BEDELİ 15 MİLYON EURO

Öte yandan Galatasaray futbolcuyu satın almak isterse 2025 yılından başlamak üzere 15 milyon euro ödeyecek. Futbolcu, bu sezon 3 milyon 136 bin euro maaş kazanacak.

Galatasaray Kulübü’nden Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel Futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve Kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 Euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”