Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği gizli toplantının kaydını kim sızdırdı? Kimliğini gizleyerek nasıl toplantıya katıldı? Ayrıntılara tv100 ulaştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li kurmayların sızdırılan toplantı videosu ifşa oldu. Gizli toplantı deşifre olurken, videoda yer alan “Meçhul katılımcı kimdi? sorusu merak konusu oldu. Toplantıyı yapan isimler gizli kullanıcının kendilerinden biri olmadığını anladı. Peki, gizli toplantının kaydını kim sızdırdı? Ayrıntılara tv100 ulaştı…

CHP'de seçim sonrası “değişim” bayrağını açarak Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kurultayda aday olması beklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gizli toplantısı sosyal medyaya sızdı. İmamoğlu, 'Zoom' uygulaması üzerinden bir toplantıya başkanlık etti.

“ŞU KATILIMCI KİM ACABA?”

Toplantıda Genel Merkez'e verilecek bir dilekçenin kimler ve kaç kişi tarafından imzalanacağı, gönderim şekli, teslim edecek kişinin kim olacağı gibi konuların konuşulduğu görülürken, İmamoğlu'nun "Şu katılımcı kim acaba?" demesi dikkatlerden kaçmadı.

Toplantıda İmamoğlu, o kişinin Selin Sayek Böke olduğunu da düşündü ancak işin aslı sonradan anlaşıldı.

 

 

BİLİNMEYEN ‘KATILIMCI’NIN ELİNE GEÇTİ

tv100 Editörü Betül Araz’ın edindiği bilgilere göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti içi değişim isteyen isimlerle pazar günü bir toplantı yapmak istediğini iletti. Sonrasında İmamoğlu’nun ekibi katılımcılara ‘Zoom’ programı üzerinden toplantı için şifre ve link gönderdi.

O sırada beklenmeyen bir durum gelişti, o link ve şifre bilinmeyen bir ‘Katılımcı’nın eline de geçti.

Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Özgür Özel gibi isimlerin olduğu videoda katılımcı adıyla yer alan kişi hemen dikkat çekti.

Giriş bağlantısını öğrenen bu kişi, kimliğini de gizleyerek toplantıya katıldı... Söz konusu o katılımcı toplantının ilk bölümünü yani internete sızan 14 dakikalık videonun kaydını alarak toplantıdan ayrıldı...

TOPLANTI SONRASI SORGULAMAYA BAŞLADI

Ekrem İmamoğlu'nun ekibi o katılımcının kim olduğunu toplantı sonrası sorgulamaya başladı. Toplantıya katılan kişilerin ekipleriyle iletişime geçildi. Görüşmeler sonrası, o katılımcının içlerinden biri olmadığı anlaşıldı. Ve kim olduğu da öğrenilemedi.

İmamoğlu ve ekibi o katılımcının IP adresi üzerinden, kim olduğunu bulmaya çalışıyor.