Gökhan Taşkın yayına tv100’ün kedisiyle çıktı, ‘Eros’ kararına tepki gösterdi! "Nerede beni izliyorsanız vicdanınızla, yüreğinizle siz yapın yorumu!"

İstanbul'da asansörde dakikalarca 'Eros' isimli bir kediyi tekmeleyerek öldüren cani İbrahim Keloğlu'na iyi hal indirimiyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın tepki gösterdi. Yayına tv100'ün kedisiyle çıkan Taşkın "Kedisi rahatsız olmasın diye kıyafetini kesen bir Peygamberim ümmetiyiz biz. Nerede beni izliyorsanız vicdanınızla yüreğinizle siz yapın yorumu" dedi.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından bugün yeniden yargılama yapıldı. Mahkeme, Keloğlan'ın iyi hal indirimi uygulanarak "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Gökhan Taşkın yayına tv100’ün kedisiyle çıktı, ‘Eros’ kararına tepki gösterdi! "Nerede beni izliyorsanız vicdanınızla, yüreğinizle siz yapın yorumu!" - Resim : 1
GÖKHAN TAŞKIN, tv100'ün KEDİSİYLE YAYINA ÇIKTI
tv100 Gece Haberleri'nde Gökhan Taşkın, tv100 çalışanları tarafından sahiplenilen ve beslenen kedi ile canlı yayına çıkarak 'Eros' kararına tepki gösterdi.

TAŞKIN, KUCAĞINDA KEDİYLE, 'EROS' KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ
Taşkın, kucağına aldığı kediyle sunduğu haberde "Biraz tedirgin oldu fakat kalbinin atışını hissetmek çok özel bir duygu. Neden ben böyle bu haberi anlatıyorum. Malumunuzdur Eros'dan söz edeceğim. Eros da bu can gibi bir candı. Ne yazık ki katledildi. O can bizim bu hayatı paylaştığımız canlılardan sadece biri. Bizim burada stüdyomuzun civarında bizim de beslediğimiz, canımız gibi baktığımız bir kediyle yayına başladım. Mübarek aylardayız, bugün canımız yandı. Canımız çünkü Eros böyle bir kediydi. İbrahim Keloğlan diye bir cani onu bir asansörün içinde sıkıştırdı dakikalarca tekmeleyerek onun canını aldı." dedi.
Gökhan Taşkın yayına tv100’ün kedisiyle çıktı, ‘Eros’ kararına tepki gösterdi! "Nerede beni izliyorsanız vicdanınızla, yüreğinizle siz yapın yorumu!" - Resim : 2
Taşkın'ın sözleri şu şekilde:

"HZ. MUHAMMED KEDİLERİ ÇOK SEVERDİ, BESLENMESİNİ TAVSİYE ETMİŞTİ"
Hazreti Muhammed, o da kedileri çok severdi. Kedi beslenmesini tavsiye etti. Bununla ilgili pek çok kaynakta bilgiler var. Mesela onun kedisinin adı Müezza. Müezza ne demektir? İzzet veren, şereflendiren demek. Hatta Uhud Savaşı öncesinde ordu geçerken kedileri gördü. O kediler ve yavrularını zarar görmesin diye başlarına asker koydu. Ordunun neredeyse yolunu değiştirdi bir kedi zarar görmesin diye.

"KEDİSİ RAHATSIZ OLMASIN DİYE KIYAFETİNİ KESEN BİR PEYGAMBERİM ÜMMETİYİZ BİZ"
Müezza'yı anlatayım, kutsal topraklar malum çok sıcak o yakıcı sıcaklarda karşılaştı. Müezza Peygamber Efendimizin hırkasının hemen yanı başında kıyafetin yanı başında uyuyakaldı. Peygamber Efendimiz Müezza rahatsız olmasın diye kıyafetinin o bölümünü kesti. Abdest alacaktı. Su ile abdest almaya başladığında bir sahabe Peygamber Efendimize o sudan kedi içti efendim. Peygamber Efendimiz en temiz hayvan kedidir dedi ve abdestini yine o suyla aldı. Dedim ya evinde kedi beslemenin ne kadar önemli olduğunu anlatan bir Peygamberin biz ümmetiyiz ve bugün bir kedi canını alan caniye verilen cezayla kahrolduk. 2 sene 6 ay ceza verildi İbrahim Keloğlan denilen caniye. 2 sene 6 ay ve iyi hal indiriminden serbest kaldı. Şimdi bakın ben size dakikalardır Peygamber Efendimizin kedi sevgisini anlatıyorum. Bir insanın bir canın bir başka cana olan sevgisini anlatıyorum.

 "BU NASIL İŞ?"
2 buçuk dakikadır falan konuşuyorum hâlâ ölmemişti biliyor musunuz ben konuşmaya başladığımda tekmelemeye başlamıştı bu cani o asansörün içinde Eros isimli o masum kediyi ve hâlâ ölmemişti, hâlâ devam ediyordu yani işkence dakikalarca tekmeledi. Çünkü bakın ben size kedi sevgisini Peygamber Efendimizin kedi sevgilisini anlatırken geçen süre Eros'un son dakikalarıydı. Kendini mahkeme heyetinin karşısında kedi mamaları aldım dağlara çıktım kedi besledim falan diye savundu ve iyi hal indirimi aldı bu cani. Bu nasıl iş bu nasıl iş?

"2019'DA KEDİ ÖLDÜREN BİR CANİ ALMANYA'DA İNSANI ÖLDÜRDÜ"
Kedi katili diye Netflix'te bir içerik vardır bilenler bilir. 2019'da yaşanmıştır. Bu bir belgesel. Bir kedi katili kedilere işkence ederken internet ortamında görüntü paylaşan birinin peşine düşen gönüllülerin hikayesidir. Kediyi katleden o cani almanya’da yakalandı bir insan öldürdü yani kediyi katlederken paylaştığı görüntüler o canilerin verdiği his onu bir insan canı almaya itti.

"NEREDE BENİ İZLİYORSANIZ VİCDANINIZLA YÜREĞİNİZLE SİZ YAPIN YORUMU"
Şimdi İbrahim Keloğlan da iyi hal indiriminden dışarıya bırakıldı söylenecek o kadar çok şey var ki ancak bu kadarını söyleyebiliyorum varın siz anlayın. Nerede beni izliyorsanız vicdanınızla yüreğinizle siz yapın yorumu. Hangi iyi hal indirimi anlamıyorum. Mesela bir kedimiz vardı Ayasofya'nın simge kedisi Gli hatırlar mısınız? Gli'nin yüzlerce fotoğrafı çekildi. Şu an İçişleri Bakanımız olan Ali Yerlikaya, İstanbul Valisiydi. O açıklamıştı tedavi gördüğü veteriner kliniğinde öldü. Ne kadar üzüldük. Biz aslında böyle bir milletiz. Böyle bir toplumuz. Fakat işte aramızda yaşayan bu canilere de iyi hal indirimi verip bırakacak kadar da ne yazık ki yetersiz kanunlarla bir şekilde adaleti arıyoruz. Bu kadarını diyeyim anlayın. Daha eros tekmelerle ölmedi bu arada anlayın ne demeye çalıştığımı.