Google arama motoruna müthiş özellikler geliyor

Dünya teknoloji devi Google, arama motoruna kullanıcıların çok işine yarayacak yeni özellikler ekledi, eklemeye de devam edecek. Google arama motoru küçük bir sosyal medya dünyasına dönüşecek.

Google arama motoruna müthiş özellikler geliyor

Dünyada teknolojide öncü Google, yeni güncellemelerini kullanıcılarına duyurmaya devam ediyor. Google'nin son hamlesi de kullanıcıları bir hayli heyecanlandırdı. 

ARAMA MOTORU DAHA AKTİF HALE GETİRİLECEK

Google, iki yeni özelliği kullanıcılarına sunarak arama motorunu daha efektif hâle getirmeyi amaçlıyor. Bunlardan ilki, sosyal medya uygulamalarında da olduğu gibi konu başlıkları takip etmek olacak. Diyelim ki ilginizi teknoloji, bilim, tarih çekiyor, Google bu konulardaki içerikleri gezinebilmeniz için yeni yollar sunacağını ifade ediyor.

GÖRMEDİKLERİ YENİ İÇERİKLER KARŞILARINA ÇIKACAK

Bu özelliği, seçilen konulardaki içerikleri mail ile bildiren Google Alerts ile de karıştırmamak gerekiyor. Yeni özellik sadece anahtar kelimelere odaklanmıyor, daha çok bir seçki sunuyor. Böylece kullanıcıların daha önce görmedikleri içerikler Google Keşfet'te karşılarına çıkıyor. 

ÇEREZLER AZALTILACAK

Yeni, kişiselleştirilmiş içerikler dünyasında Google, bilgileri kendisi derleyecek, üçüncü parti sitelerden gelen çerezleri azaltma yoluna gidecek. Bu nedenle özelliğin doğru çalışması, arama motorunun ilerideki verimliliği açısından da büyük önem taşıyor.