Gülen’in adamı Siber Güvenlikçi Ünal Tatar katliama yardım için İsrail’de

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarına karşı Hamas’ın da epey roket ve füze gönderdiği malum. Askeri çevreler Hamas’ın roketleri ve füzeleri için “soba borusundan hallice” tanımını yapsalar da düştüğü yeri en azından tahrip edebildiği için, bu haliyle bile İsraillilerin korkulu rüyası oldu. Çünkü DEMİR KUBBE var diye rahat uyuyan İsrailliler, boru moru, düşen füzelerle ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca “Bu kubbe başımıza mı yıkılacak?” diye sormaya başladı.

Aslında Hamas’ın füzelerinde güdüm olmadığı için 100 tane gönderseler bile bunların ancak 20-30’u hedefe yönelik olabiliyor. Kalanı açık alanlara ve kent merkezlerinin dışına düşüyor. İsrail gelenlerin yüzde 70-80’ini Demir Kubbe sayesinde karşılasa da en az 5-6 tanesi düşüp patlayabiliyor. Yani Hisar ve benzeri füzeler gönderilse Demir Kubbe’nin minnoş bir kubbe olduğu açıkça ortaya çıkacak. Öte yandan her bir Hamas füzesini karşılamanın maliyeti İsrail için 120 bin dolar civarında. Çünkü, 100 füzeye 1000 füze ile cevap verebilmek inanılmaz maliyetli.

Kısaca Hamas yüzünden bu kubbenin başlarına yıkılacak olması İsrail yönetimini ve tabii ki ABD’yi hayli telaşlandırdı. İsrail tüm hava sistemlerini yapay zekâ ile donatma kararı aldı. Çünkü sistem çöktü, adeta çöp oldu. Bundan bir hafta önce ABD tarafından bir açıklama yapıldı hatırlayacaksınız:

“İsrail’e destek vermek üzere hava savunma sistemleri uzmanlarının da aralarında bulunduğu 900 askerimizi Orta Doğu'ya konuşlandırdık. Yeteneklerini geliştirmek ve vatandaşları korumak için İsrail'e iki Amerikan hava savunma sistemi sağlamayı planlıyoruz.”

İSRAİL’E YENİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ O “TÜRK” KURACAK

Bu sözlerle bir kere daha teyit edilmiş oldu ki Demir Kubbe hikâye. ABD İsrail’e iki hava savunma sistemi kurmayı planladığına ve bunun için aralarında “Hava savunma sistemleri uzmanları” nın da olduğu askerleri gönderdiğine göre durum onlar açısından ciddi.

İşte tam o sırada öğrendik ki ABD tarafından İsrail’e kurulacak olan bu “iki hava savunma sistemi” için gönderilen ekibin başında ÜNAL TATAR isimli bir “Türk” var. Zaten ABD Hava Kuvvetlerinin yeni siber güvenlik yazılımlarını hazırlayan da Ünal Tatar ve ekibi.

ÜNAL TATAR KİM?

Oda tv’den Mert Taşçılar’ın 1 Eylül 2022 tarihli yazısından aktaralım.

FETÖ’nün kumpasları düzenlediği zamanlarda TÜBİTAK’ta bilişim uzmanıydı.

BİLGEM’de (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) görev aldığı süreçte, Genelkurmay Güvenli İnternet Projesi ve Güvenlik Testi Projesi, Ulusal Güvenlik Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı, Genelkurmay Güvenli İnternet testi Projesi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı Projesi ve Hava Kuvvetleri Danışma Projelerinde yer aldı.

Örgütün mahkemelerine sunmak için hazırladığı bilirkişi raporlarıyla onlarca kişinin haksız yere cezaevinde yatmasına neden oldu. Kozmik Oda’nın açılmasında da görev aldı.

Kozmik Oda’dan çıkarılan gizli bilgileri 1.5 TB’lık harddiske kopyaladı ABD’ye ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e gönderdi.

Savcı Mustafa Bilgili, özel kasasında muhafaza ettiği, Kozmik Oda aramasında el konulan “çok gizli” belgelerin bulunduğu dijital materyalleri ilk kez gün yüzüne çıkardı.

TÜBİTAK’TAN ÇIKARILDI HAVELSAN’A GİRDİ

7 Şubat MİT krizi, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından devlet içine sızan FETÖ mensupları ayıklanırken onlardan biri de TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Uzmanı Ünal Tatar oldu. 6 Ocak 2015’te TÜBİTAK’taki işine son verildi. Ancak Ünal Tatar’ın iş bulması zor olmadı. Sadece 2 ay sonra TSK Güçlendirme Vakfı’na bağlı HAVELSAN’da çalışmaya başladı. HAVELSAN’da çalıştığı basına yansıdıktan bir hafta sonra tekrar işten çıkartıldı. Onu işe alanlar hakkında işlem yapıldı mı meçhul.

Ünal Tatar işten çıkartılır çıkartılmaz yargılanmamak için 13 Nisan 2015’te ABD’ye kaçtı.

Halen firari durumda olan Ünal Tatar, bugün New York Üniversitesi’nin Albany’deki kampusunda doçent olarak “siber güvenlik” dersi veriyor.

FETÖ’cü Tatar, ABD Hava Kuvvetleri için siber güvenlik projesi kapsamında 1,5 milyon dolarlık projeye başladı.

Yani ABD Hava Kuvvetlerinin yeni siber güvenlik yazılımlarını Tatar ve ekibi hazırlamakta.

Açıklama ABD ordusuyla birlikte çalışan Griffiss Enstitüsü tarafından duyuruldu.

NSA TEŞEKKÜRÜ

Ünal Tatar, ABD’de bulunduğu bu süreç içinde ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile de çalıştı. NSA’nın Ulusal Siber Güvenlik müfredatında yer alan bir dersi Tatar verdi. 12 haftalık programa katılan kursiyerlerin eğitmeni de oydu.

Ağustos 2019’da gerçekleştirilen program sonunda NSA’nın Ulusal Siber Güvenlik Müfredat Programı direktörü Maureen Turney, Ünal Tatar’a şu sözlerle teşekkür etti:

“Dr. Tatar tarafından geliştirilen müfredat, siber işgücünü güçlendirerek ulusumuzu güvence altına almada önemli bir mesafe kat etti.”

Şimdi FETÖ’cülerin “sevilen ülke’ diye tanımladığı İsrail’de ekibiyle birlikte iki hava savunma sistemi kuracak olan Fetullah Gülen’in adamı Ünal Tatar, İsrail’in yaptığı çocuk katliamlarına vereceği katkıyla tarihe geçecek.

Şaşıracağımız bir durum değil, “Haçlı seferlerinden korkmaya gerek yok, onlar sizin mabedinize, kadınınıza kızınıza ilişmezler” diyen bir şerefsizin müridi ne de olsa.