Günde 20 saatini uyuyarak geçiren canlı, uyandıktan kalan saatlerinde ise 100 defa esniyor. Peki neden uykuyu bu kadar seviyor?

Dünyanın en uykucu canlılarından biri olan canlı, günün 20 saatini uyuyarak geçiriyor, uyandıktan kalan saatlerinde ise 100 defa esniyor. Besinlerinin büyük bölümünü okaliptüs ağaçlarının yapraklarından elde eden koalalar, genelde bu ağaçlardan oluşan ormanlık alanlarda yaşar. Bu yaprakların besin değeri ve kalori içeriği sınırlı olduğundan dolayı enerjileri olmaz ve günün büyük bir bölümünde uyurlar.

Dünyanın en uykucu hayvanlarından biri olan koalalar, günlerinin büyük bir çoğunluğunu yapraklarını yediği okaliptüs ağaçlarında geçirirler. Biraz yaprak yiyen koalalar, günün 20 saati boyunca uyurlar. Günün kalan 4 saatinde ise 100 defa esnerler. Bunun sebebi ise Genelde bu ağaçlardan oluşan ormanlık alanlarda yaşar ve besinlerinin büyük bölümünü okaliptüs ağaçlarının yapraklarından elde ederler.  Bu yaprakların besin değeri ve kalori içeriği sınırlı olduğundan dolayı genellikle sedanter bir yaşam sürer ve günde 20 saate kadar uyurlar. 

Günde 20 saatini uyuyarak geçiren canlı, uyandıktan kalan saatlerinde ise 100 defa esniyor. Peki neden uykuyu bu kadar seviyor? - Resim : 1