GYODER Başkan Yardımcısı'ndan sosyal konut açıklaması: Sektörü canlandıracak

Türkiye'deki Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER)bu yıl 17'ncisini düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi devam ediyor. GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici tv100 canlı yayınına konuk oldu. Serap Belovacıklı'nın sorularını yanıtlayan Çekici, dernek olarak merkeze her zaman insanı koymayı hedeflediklerini kaydederek, dar gelirliler için sosyal konut projesine ilişkin, "Her kesime seslenmese de kesinlikle bizim sektörümüzü de canlandıracak" dedi.

Türkiye'deki Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici, GYODER'in bu yıl 17'ncisini düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'nde tv100'e özel açıklamalarda bulundu. Serap Belovacıklı'nın sorularını yanıtlayan Çekici, şu ifadeleri kullandı:

Biz iki yıl önce biz yola şöyle çıktık: Dünyada her şey çok hızlı değişiyor. Değişmeyen tek şey değişim. Birçok çalışmanın sonunda bir yere vardık. İnsan merkezli bir gelecek inşa etmeliyiz.

Erişilebilir konut Türkiye'nin çok önemli bir problemi. Biz de çok uzun yıllardır 15 yıl önceye dayanan bir erişilebilir konut modeliyle GYODER bu yaraya aslında hep parmak basıyor. Ama son dönemde çok biz de bu konuda aktifleştik. Bugün de tarihi bir gün çakışması var. Bu da çok mutluluk verici. 7.5 milyon talep var. 

Türkiye'de konut lokomotif bir sektör ve ihtiyaçlar hiç bitmez. Birçok analiz yapıyoruz dernek olarak. 700 bin evlenme ve boşanmanın olduğu bir ülkede konut nasıl tercih edilmez veya nasıl haal talep edilmez? Bunu sormak gerekiyor.

Bugünkü çakışmayla birlikte baktığımızda sosyal konut kampanyası sektörü de dinamize eden kökü bir kampanya. Her kesime seslenmese de kesinlikle bizim sektörümüzü de canlandıracak, niş alanlar doğuracak ve dinamizme çağıracak diğer 250 alt sektörleri dinamize edecek çok önemli bir kampanyadır. Biz de erişilebilir GYODER modelimizle kamuya bu konuda hizmet veriyoruz.