Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? Z kuşağı oy kullanmasın diyen Hakan Ural'ın hayat hikayesi...

'Z kuşağı oy kullanmasın' çıkışıyla gündem olan Hakan Ural'ın hayatı merak ediliyor. Neler Oluyor Hayatta programının sunucuları arasında yer alan Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? İŞte, yaptığı her açıklamasıyla gündem olan ve Z kuşağı oy kullanmasın diyen Hakan Ural'ın hayat hikayesi...

Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? Z kuşağı oy kullanmasın diyen Hakan Ural'ın hayat hikayesi...

Kanal D ekranlarında yayınlanan Neler Oluyor Hayatta adlı yaşam programının sunucusu Hakan Ural, Z kuşağını sinirlendirecek bir açıklama yapmasıyla gündem oldu. Ural, programda "Z kuşağı eski siyasetçileri ne kadar tanıyor?" adlı videoyu izledikten sonra, "Z kuşağı oy kullanmamalı." şeklinde başlayan bir açıklam yaptı. Bunun üzerine birçok kişinin tepkisini toplayan Ural'ın hayat hikayesi merak edildi. Peki, Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Z kuşağı oy kullanmasın diyen Hakan Ural'ın hayat hikayesi...

HAKAN URAL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Hakan Ural . 2 Ocak 1968'de İstanbul'da doğdu. Annesinin Ceyhan Cem, şarkıcı babasının adı Selçuk Ural'dır. Ural'ın babası, 16 yaşına kadar oğlunu çocuğu olarak kabul etmedi. Hakan Ural 17 yaşına geldiğinde babasının velayetine geçti. Ünlü sunucu, Fındıkzade'de anneannesinin evinde büyüdü. Çocukluğunda birçok işte çalışan Ural, ayakkabı boyadı, elektrikçide çalıştı, su sattı. Hakan Ural, sunuculuk kariyerine başlamadan önce 16 yaşında mankenlik yapmaya başladı. Daha sonra Yeşilçam'dan art arda teklifler almaya başladı.

Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? Z kuşağı oy kullanmasın diyen Hakan Ural'ın hayat hikayesi... - Resim : 1

Ancak okulundan dolayı Amerika'ya gitmek sorunda kaldı ve geri döndü. Hakan Ural 19 yaşındayken şarkıcı Sibel Can'la evlenmiştir. Can'dan iki çocuğu vardır. Hakan Ural, 1986'da Banu Alkan ile birlikte oynadığı Mavi Yolculuk filmi ile tanınmaktadır. 1987'de Serpil Çakmaklı, Harika Avcı, Oya Aydoğan gibi birçok isimle başrol oynadı. Sibel Can ile evliyken emlakçılık işiyle uğraşan Hakan Ural, 1999 yılında sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakan Ural kimdir, kaç yaşında, nereli? Z kuşağı oy kullanmasın diyen Hakan Ural'ın hayat hikayesi... - Resim : 2

 Daha sıonra 3713 sayılı Şartlı Tahliye Yasası'ndan yararlanarak cezasının 5'te 2'sini yattıktan sonra tahliye oldu ve askere gitti. Acemi eğitimini Hatay'da yapan Ural, kalan aylarını Van'da asker olarak geçirdi. Hakan Ural 2008-2009 başrollerinde Kadir İnanır'ın oynadığı İpsiz Recep dizisinde, 2009'da “Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi” sinema filminde oynadı. 2010'da Metro grubunun sahibi Galip Öztürk'e ait otellerin genel koordinatörlüğünü üstlendi.

2012'de “Araf Zamanı” dizisinde rol aldı. 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan Kod Adı: K.O.Z. filminde rol aldı. 2016'da Kehribar dizisinde Oğuz Doğu karakterine hayat verdi. Hakan Ural günümüzde 2019'dan beri Kanal D'de yayımlanan Neler Oluyor Hayatta isimli sabah programında yorumculuk yapmaktadır.