Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka, hamilelik sonrası kadınların sıklıkla merak ettiği annelik estetiği ile ilgili merak edilenleri sizler için anlatıyor. Peki, annelik estetiği nedir? İşte, annelik estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler…

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz

Hamilelik vücutta bazı değişikliklere neden olabilir. Doğum sonrası kadınlar genellikle vücutlarındaki değişikliklerden rahatsız olurlar. Doğum öncesi görünümlerini mümkün olan en kısa sürede geri kazanmayı isterler. Hamilelikten sonra sık görülen sorunlar ise; emzirmeye bağlı göğüslerde sarkma, lokal yağlanma, karın ve kalçada çatlaklar olarak sıralanabilir.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 1

Annelik estetiği sürecinde uzmanlara danışmak çok önemlidir. Hem danışan hem de doktor her detayı konuşmalıdır. Genellikle tercih edilen operasyonlar; meme büyütme, karın germe ve yağ aldırmadır. Bu sayede kişiler tek başına ameliyat olmanın zorluğundan kurtulabilmektedir.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 2

Annelik estetiği işlemleri ne zaman tercih edilebilir?

Ameliyattan sonra danışanlar görünümlerinden genellikle memnun kalır ve özgüvenlerini geri kazanırlar. Uygun bir operasyon adayında aranması gereken kilit noktalar; doğumun üzerinden en az 6 ay geçmiş ve emzirme döneminin tamamlanmış olmasıdır.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 3

Hamilelik sürecini tekrarlarsanız aynı şikayetler tekrarlayabilir. Ameliyat sürecini başlatacak kişinin dikkat ettiği püf noktalar şunlardır: Ameliyatı engelleyecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması, ameliyattan önce sigara içmemesi veya sigarayı bırakması, anesteziye uygun olmasıdır.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 4

Annelik estetiğinde yapılan uygulamalar

Annelik estetiği altında genellikle tercih edilen işlemler şunlardır: meme büyütme, karın germe, liposuction ve labioplastidir. Bu süreçleri detaylı bir şekilde kontrol etmemiz gerekirse:

Meme büyütme uygulaması: Meme büyütme çok hassas bir uygulama gerektirmektedir. Ameliyat sırasında meme dokusuna zarar verilmemelidir. Genel anestezi altında yapılan operasyonda kişinin ihtiyacına göre protez tercih edilerek göğüs dik pozisyonda yerleştirilir. Hastalar vücut şekillerine ve istedikleri göğüs görünümüne göre uzman yönlendirmesi ile seçim yapabilirler.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 5

Karın germe uygulaması: Hamilelik sonrasında karın bölgesindeki sarkmalardan kurtularak sıkı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Operasyon sırasında, sarkan cilt dokusunu çekip germek için bikini çizgisi boyunca bir kesi yapılarak karın germe işlemi tamamlanır.

Liposuction uygulaması: Karın ve kalça bölgesindeki fazla yağların özel bir kanül ile alınmasına liposuction işlemi denilmektedir. Kişinin vücut şekline uygun form belirlenir ve genellikle karın germe ameliyatı öncesi tercih edilir.

Labioplasti uygulaması: Doğum esnasında gevşeyen iç vajina dudaklarının toparlanması için tercih edilmektedir. Gevşeyen iç vajina görünüm haricinde sağlık açısından bazı sorunlara yol açabilir. Labioplasti işleminde sarkan iç dudaklar küçültülür ve normal boyuta getirilir.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 7

Annelik estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler

Annelik estetiği sonrası tam iyileşme süreci 2 hafta kadar sürebilir. Bu süreçte ağrı ve şişlik hissetmeniz doğaldır. Uygulanan programın sürdürülebilirliğini sağlamak için düzenli bir diyet ve egzersiz programı önerilir. İyileşme süreci ve semptomlar kişiden kişiye değişebileceğinden kontrolü kesintiye uğratmadan işlemi gerçekleştiren uzman ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Hamileliğin izlerini annelik estetiği ile ortadan kaldırabilirsiniz - Resim : 8

Anne estetiği yaptırmadan önce emzirme sürecini tamamlamaları tavsiye edilir. Bunun nedeni, vücuttaki değişikliklerin doğumdan ve emzirmeden sonra birkaç ay daha devam etmesidir. Yeni doğum sonrası şikayetler tekrar edebileceği için tekrar gebelik düşünen anneler için bu süreç önerilmez.