Hatay, Adana, Mersin, Antalya'da o canlı yok olduğu için büyük istila başlamış. O canlı olsaydı Kocaeli, Bursa, Düzce, Yalova, İstanbul'a akın etmeyeceklerdi

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, Akdeniz bölgesi üzerindeki illerimizden Marmara'ya doğru istilaya geçen balon balığı hakkında vatandaşlara flaş bir bilgi verdi. Hatay, Adana, Mersin, Antalya'da o canlı yok olduğu için büyük istila başlamış. O canlı olsaydı Kocaeli, Bursa, Düzce, Yalova, İstanbul'a akın etmeyeceklerdi.

Hatay, Adana, Mersin, Antalya'da o canlı yok olduğu için büyük istila başlamış. O canlı olsaydı Kocaeli, Bursa, Düzce, Yalova, İstanbul'a akın etmeyeceklerdi

Marmara bölgesindeki illerimiz Kocaeli, Bursa, Düzce, Yalova, İstanbul'a doğru Akdeniz bölgesindeki illerimiz Hatay, Adana, Mersin, Antalya'dan balon balığı akını olduğu belirtilmişti. 

Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, 2002 yılından Körfez ülkeleri üzerinden Türkiye'ye giriş yapan ve Akdeniz bölgesindeki illerimiz Hatay, Adana, Mersin, Antalya'ya yerleşen bu balık türü hakkında vatandaşlara önemli bir bilgilendirmede bulundu. 

Hatay, Adana, Mersin, Antalya'da o canlı yok olduğu için büyük istila başlamış. O canlı olsaydı Kocaeli, Bursa, Düzce, Yalova, İstanbul'a akın etmeyeceklerdi.

"O CANLININ TÜRÜ AZALDI, ONLARI BU BALIĞI YİYORDU"

Dr. Erol Kesici, “Bunların yüzgeçlerinde, derilerinde, bilhassa iç organlarında bulunan tetrodotoksin denilen bir madde var. Bu dünyanın en tehlikeli zehirlerinden bir tanesi eğer siz bu balığın temizlenmesini bilmezseniz, avcılığını bilmezseniz yine aynı şekilde elinizde tutarsanız bu balık insanları zehirleyebiliyor. 

Hatay, Adana, Mersin, Antalya'da o canlı yok olduğu için büyük istila başlamış. O canlı olsaydı Kocaeli, Bursa, Düzce, Yalova, İstanbul'a akın etmeyeceklerdi - Resim : 1

İyi bir şekilde eğitiminin alınması gerekiyor. Hem avcılıkla hem de yakalanmasıyla ilgili. Güneş balıkları da bu grubun içerisine girmiş oluyor. Akdeniz'de bizim Akya dediğimiz balıklarımız vardı, büyük balıklar. Akya türleri bu balıkları av avcı ilişkisi içerisinde tüketiyorlardı. Deniz kaplumbağalarımız vardı. Deniz kaplumbağalarımız da yine bu güneş balıklarını, sokar balıklarını, balon balıklarını şiddetli şekilde yiyen, hoşlandıkları gıdalarıydı ama bunların türleri azalmaya başladı" diye konuştu.