Hatay'a giden İngiliz gazeteci, binadan gelen sesleri duyunca buz kesti: Biz de gideceğiz oraya

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem dünya basınında büyük etki yarattı. Sky News özel muhabiri Alex Crawford, afet bölgesinde canlı yayın yaptı. Hatay’da yayın yapan muhabir bölgedeki yıkılan binadan sesler geldiğini belirterek yardıma koşacağını ifade etti.

Hatay'a giden İngiliz gazeteci, binadan gelen sesleri duyunca buz kesti: Biz de gideceğiz oraya

Türkiye’yi sarsan depremde yabancı basınlarda afet bölgelerine ulaştı. Hatay’da canlı yayın yapan Sky News özel muhabiri Alex Crawford deprem bölgesindeki canlı yayınlarında depremin ağır bilançosunu gözler önüne serdi.

Hatay'a giden İngiliz gazeteci, binadan gelen sesleri duyunca buz kesti: Biz de gideceğiz oraya - Resim : 1
 
“BİZ DE YARDIM EDECEĞİZ”

İngiliz muhabir, kurtarma ekiplerinin enkazı kaldırmak için çıplak elleriyle çalıştığını söyledi. Depremin ardından bölgenin daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Crowford, “Arkamda sekiz katlı bir binanın enkazı var. Şu anda burada sadece birkaç gönüllü bulunuyor. Molozları kaldırmak için çıplak ellerini ve kazmaları kullanıyorlar. Onlara biz de yardım edeceğiz” dedi.

Enkazın altında kalan kişilerin seslerini dışarıdan rahatlıkla duyabildiklerini ifade eden Crowford, “Küçük matkapları kullanmak için bize sessiz olmamızı söylüyorlar. Ara sıra yeniden molozları kaldırmayı bekliyorlar. O binada bağıran insanlar var. Bu sabah o binadan dört ceset çıktı. Şimdi aşağıda insanların seslerini duyduklarını söyleyerek bağırıyorlar. Biz de onları duyuyoruz” diye konuştu.