Hayatında değişim arayanlar bu ay tutulmasından şanslı çıkabilir! İşte bu hafta burçların gündemi...

Herkese sağlıklı, mutlu ve güzel haberler alacağı bir hafta geçirmesini dilerim.

8 Kasım saat 14.22’de Boğa burcunun 16 derecesinde bir Ay tutulması meydana gelecek. Ay tutulmaları çok güçlü Dolunaylardır. Psikolojimiz ve duygularımız üzerinde çok güçlü etkileri barındırırlar. Ay tutulmaları daha çok duygusal konuların ortaya çıkacağını ve kadınları ilgilendiren durumlar ile muhatap olacağımızı anlatır.

Tutulma derecesinin Uranüs gezegeni ile kavuşum açısında olması ani ve beklenmedik şekilde başlayan olaylar ve yine ani beklenmedik şekilde biten olayları da gündemimize getirecektir. Tutulma anı haritasında Satürn gezegeninin yükseliyor olması hayatlarımızda güvenli alanlar oluşturmamız ve sorumluluğunu almamız gereken koşul ve durumlardan kaçmamamız gerektiğini söylüyor. Satürn, Uranüs ve Ay düğümlerinin sert etkileşimde olması, değişimlerin kaçınılmaz olduğunu anlatıyor. Yapmamız gerekenler ise hayat planlarımız üzerinde değişmesi gereken koşul ve durumlara direnç göstermemek olacaktır. Boğa burcu güvende olmak, konfor alanında olmak ve yaşamsal ihtiyaçlarımızla çok ilgilidir. Kendimize yeni konfor alanları yaratarak, güvenli koşullar oluşturarak hayatlarımıza devam etmeliyiz. Tutulma ile birlikte, bizi rahatsız eden herhangi bir duygu ya da durum ortaya çıkmış ise o konuyu bırakmalıyız. Önümüzdeki altı aya yayılan bu süreç içerisinde, hayatlarımıza giren ve hayatlarımızdan çıkan insanlar olacaktır. Kimilerimiz için taşınma ve yer değişimleri söz konusu olurken, kimilerimizin sosyal statüsünde değişimler meydana gelecektir. Bu statü değişimi bir işe girmek, kariyerde yön değişimleri veya medeni durumların değişmesi şeklinde olabilir. Bu tutulma ile birlikte, yapmamız gereken en önemli konu ise değişime direnç göstermemek ve yeni güvenli alanlar oluşturmak olacaktır.

Tutulmanın global bazda etkileri ise, tarım ve hayvancılığı ilgilendiren konuların ortaya çıkması, özellikle büyükbaş hayvanlardan gelebilecek zararlar, toprak hareketlilikleri, depremler, gıda fiyatlarındaki artışlar, gayrimenkul ve emlak piyasasına yönelik yeni kanunların çıkması, göçler, çocukların eğitim hayatlarını ilgilendiren konularda alınacak kararlar, devlet liderlerinin alacağı kararlar, para piyasalarındaki dalgalanmalar, kripto paralar ile ilgili durumlarda olacak ani değişimler, bir kadın lideri ilgilendiren konunun ortaya çıkması ve hayvanlardan gelebilecek bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkması gibi durumlar yaşanabilir. Tutulma Kuzey Doğu, Doğu Avrupa, Asya, Avustralya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’dan gözlemlendiği için yukarıda bahsetmiş olduğum durumlardan en çok bu bölgeler etkilenecektir.
 
Koç ve Yükselen Koç: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, finansal durumlarınızı ilgilendiren konulardan etkiyi alacaksınız. Finansal koşullarınızda değişimler meydana gelebilir. Beklenmedik, ani para girişi ve çıkışı gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Gelir gider dengenizi oturtmanız gereken bir süreç sizleri bekliyor olacaktır. Gayrimenkul alım satımlarından gelirler elde edebilirsiniz. Öz değer ve öz güven konularınızı sorgulayacağınız bir süreç içerisinde olacaksınız. Bedeniniz üzerinde estetik ameliyatlar yaptırabilirsiniz. Ayrıca arkadaş gruplarınız ve sosyal çevreninizde de değişimler yaşamanız olası. Hayatınızdan bir arkadaşınızı çıkartma kararı alabilirsiniz. Yeni sosyal çevrelerin içerisine dahil olabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa: Bu hafta sizlerin burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte altı aylık süreç içerisinde hayatlarınız değişiyor olacaktır. Bu süreçte kariyer hedeflerinizde değişimler yaşayabilirsiniz. Sosyal statünüzde değişimler meydana gelebilir. Fiziksel görüntünüzü değiştirme kararı alabilirsiniz. Bekar olan Boğa burçları bu tutulma enerjisi ile birlikte, evlenme kararı alabilirler. Bunun yanı sıra, kariyer planlamalarınızı gözden geçirebilirsiniz. Kariyerinizde yön değişimleri yaşanabilir. Kendi işinizi kurma kararı alabilirsiniz. Kariyer hayatınızda statü değişimleri gibi konular yaşanabilir. İş hayatınızda sorumluluklarınızın arttığı bir dönem sizler bekliyor olacaktır.

İkizler ve Yükselen İkizler: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, düşünce yapınız, hayata olan bakış açınız oldukça değişecektir. Uzun zamandır bilinçaltınıza attığınız konuların gün yüzüne çıkması ve korkularınızla yüzleşme gibi durumlar yaşıyor olabilirsiniz. Bu tutulma ile birlikte, bilinçaltınıza attığınız ve sizleri rahatsız eden konular ile yüzleşerek onları şifalandırabilirsiniz. Partnerinizin iş ve sağlık hayatını ilgilendiren konularda değişimler yaşanabilir. Ayrıca taşınma kararı alabilir, yurt dışı bağlantılı işler yapabilirsiniz. Önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde taşınma, yer değişikliği, şehir değişimi çevrenizin tamamen değişmesi gibi durumlar yaşayabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, sosyal çevre ve arkadaş çevrenizde değişimler yaşayabilirsiniz. Özellikle bu altı aylık süreç içerisinde hayatınızdan bir kadın arkadaşınızı çıkartma kararı alabilirsiniz. Yeni arkadaş grupları ve sosyal çevrelerin içine gireceğiniz bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Kariyerden kazandığınız gelirlerde değişimler yaşayabilir ve annenizden maddi destek alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ortak gelirler ile ilgili konularda da değişimler yaşayabilirsiniz. Finansal konularda riske girmenizi gerektirecek durum ve koşullardan uzak durmanız faydalı olacaktır.

Aslan ve Yükselen Aslan: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde toplumsal duruşunuz ve statünüzde değişimler yaşanacaktır. Bu değişimler iş değişikliği, kariyerde yön ve hedef değişimleri, terfi almak veya kendi işinizi kurmak şeklinde de olabilirken, medeni durumunuzda değişimler şeklinde de yaşanabilir. Bunun yanı sıra, ikili ilişkiler de sizler için oldukça ön planda olacaktır. İkili ilişkilerde sorumluluklar almanız gereken bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Bekar olan Aslan burçları evlilik yolunda ilerleyen ciddi bir ilişkiye başlama kararı alabilir. Aynı zamanda ortak bir iş veya projenin de sorumluluğunu alabilirsiniz.
 
Başak ve Yükselen Başak: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelen Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde yurt dışına taşınma kararı alabilirsiniz. Bulunduğunuz çevreden uzaklaşma kararı alabilir, yurt dışı bağlantı işler yapabilir, hukuksal konular ile ilgilenmek durumunda kalabilir ve resmi makamlar, resmi işler ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Hayata olan bakış açınızın değiştiği bir dönem içerisinde olacaksınız. İnandığınız değerleri sorgulama evresine girebilirsiniz. Bunun yanı sıra, işiniz ile ilgili konularda yeni sorumluluklar yüklenebilirsiniz, iş değişikliği yapabilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınızı ilgilendiren konular da gündeminizde olabilir.

Terazi ve Yükselen Terazi: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde ortak gelirler ile ilgili konularda ani değişimler yaşayabilirsiniz. Ani para girişi veya çıkışı yaşanabilir. Özellikle harcamalarınızda riske girmenizi gerektirecek durumlardan uzak durmalısınız. Miras, vergi, borçlar ve nafaka konuları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Hayatı ve yaşadığınız olayları daha derinlemesine sorgulayacağınız bir dönem içerisinde olacaksınız. Ayrıca aşk hayatınız ve varsa çocuklarınızı ilgilendiren konular da gündeminizde olacaktır. Bekar olan Terazi burçları bir ilişkinin sorumluluğunu alabilirler. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen Terazi burçlarını da gökyüzü destekliyor olacaktır.

Akrep ve Yükselen Akrep: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, altı aylık süreç içerisinde ikili ilişkiler ve ortaklı işler gündeminizde olacaktır. Bu tutulma ile birlikte, bekar olan Akrep burçları evlenme kararı alabilirler. İlişkileri devam eden Akrep burçları ise, partnerleri ile olan ilişkilerini sorgulama evresine girebilirler. Yolunda gitmeyen ilişkilerinizdeki sorunları masaya yatırarak kalıcı çözümler üretebilirsiniz. Ortaklı bir işiniz varsa bitirme kararı alabilirsiniz. Ayrıca ailenizi ve evinizi ilgilendiren konularda sorumluklar almanızı gerektirecek koşullar ortaya çıkabilir. Yeni bir ev kurma, taşınma veya gayrimenkul alım satımı yapma kararı alabilirsiniz. Aileniz ve ebeveynleriniz ile daha yakından ilgilenmek durumunda olabilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde günlük rutinleriniz, iş ve çalışma koşullarınız ve çevrenizde değişimler yaşayabilirsiniz. Bu dönem gündelik koşturmacanız ve iş temponuz oldukça artabilir, bu yoğunluk dolayısı ile sağlığınızı ihmal etmemeniz gerekir. İş arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinize de dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra, kardeşleriniz ve yakın çevrenizin sorunları ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Taşınma ve yer değişikliği yapabilir, yeni eğitim ve projelerin sorumluluğunu üstlenebilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde aşk hayatınız oldukça hareketlenecektir. Bekar olan Oğlak burçları ilişkiye başlama kararı alırken ilişkileri devam eden Oğlak burçları ise, ilişkilerini resmiyete dökme kararı alabilir. Ayrıca varsa çocuklarınızı ilgilendiren konular ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyen Oğlak burçları da bu tutulma enerjisinde destekleniyor olacaklar. Bunun yanı sıra, finansal konularda kendinizi riske atmanızı gerektirecek durumlardan uzak durmalısınız. Kendinize yeni finansal kaynaklar yaratmak için harekete geçebilirsiniz.
 
Kova ve Yükselen Kova: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde aile yaşantınız ve ev hayatınızı ilgilendiren konular gündeminizde olabilir. Bakar olan Kova burçları ev kurma ve evlenme sorumluluğunu üstlenebilir. Ebeveynlerinizin sağlık durumlarını ilgilendiren konular gündeminizde olabilir. Kariyer hayatınız ve ev yaşantınız arasındaki dengeleri oturtmakta oldukça zorlanabilirsiniz. Evinizde daha çok vakit geçirmenizi gerektirecek koşullar ortaya çıkabilir. Taşınma kararı alabilir, gayrimenkul alım satımları yapabilir ve evinizde tadilat gerektiren işler ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık: Bu hafta Boğa burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması ile birlikte, önümüzdeki altı aylık süreç içerisinde çevre değişimleri yaşayabilirsiniz. Taşınma, şehir değişimi gibi konular gündeminizde olabilir. Kardeşlerinizi ve yakın çevrenizi ilgilendiren olaylar yaşayabilirsiniz. Yeni projelere başlama kararı alabilirsiniz. Ticarete atılmaya karar verebilirsiniz. Çok fazla seyahat edip, yeni insanlar tanıyacağınız bir dönem içerisinde olacaksınız. Bunun yanı sıra, partnerinizin işini ve sağlığını ilgilendiren konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bilinçaltınızda sorumluluk almaktan kaçtığınız konular ile yüzleşerek almanız gereken sorumlulukları hayatınıza dahil etmeniz gerekiyor