Hazine Bakanlığı'ndan icra dolandırıcılarına karşı uyarı! Bakanlığın adını kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kendilerini telefonda avukat olarak tanıtıp haklarında Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulandığını söyleyerek para göndermelerini isteyen şahıslara karşı vatandaşları uyardı.

Hazine Bakanlığı'ndan icra dolandırıcılarına karşı uyarı! Bakanlığın adını kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bakanlığın adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığına ilişkin ihbarlar alındığını belirtildi. Açıklamada dolandırıcıların telefonla aradıkları vatandaşlara bakanlık tarafından idari para cezası uygulandığı söylenerek, icra takibi başlatılmaması için para istendiği bilgisi verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kendisini avukat olarak tanıtan şahısların vatandaşları arayarak haklarında Bakanlığa bağlı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulandığı ve para cezası tutarının iletilen banka hesap numarasına yatırılmaması halinde aleyhlerinde icra takibi başlatılacağı yönünde beyanda bulunduklarının ihbar edildiği kaydedildi. Açıklamada, Bakanlığın adını kullanarak para gönderilmesini isteyen şahıslara itibar edilmemesi gerektiği uyarısı yapıldı.

"Para gönderilmesini isteyen şahıslara itibar etmeyin"

Bakanlık söz konusu dolandırıcıların ağına düşmemeleri yönünde vatandaşları uyardı. Açıklamada, "Son dönemde Bakanlığımıza yapılan başvurularda; kendisini avukat olarak tanıtan şahısların vatandaşları arayarak haklarında Bakanlığımız Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulandığı ve para cezası tutarının iletilen banka hesap numarasına yatırılmaması halinde aleyhlerinde icra takibi başlatılacağı yönünde beyanda bulundukları ihbar edilmektedir. Bu kapsamda; Bakanlığımızın adını kullanarak para gönderilmesini isteyen şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir." denildi.

 Hazine Bakanlığı'ndan icra dolandırıcılarına karşı uyarı! Bakanlığın adını kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar! - Resim : 1