Bakan Nureddin Nebati'den finansal istikrar açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2. Finansın Geleceği Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, "Küresel finansal sistemi derinden etkileyen bu dönemi Türkiye olarak biz daha güçlenerek atlattık" dedi.

Bakan Nureddin  Nebati'den finansal istikrar açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2. Finansın Geleceği Zirvesi'nde konuştu. Bakan Nebati, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin katılım finans alanında küresel bir üsse dönüşmesi hedefimiz doğrultusunda 'Katılım Finans Kanunu' çalışmalarımızı da kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Nebati, "Kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan ‘Troy’un kurumsal yapısını güçlendirerek kullanım yaygınlığını arttırmayı hedefliyoruz. KKM finansal istikrara katkı sağlayacaktır.

Bakan Nebati'nin konuşmasından satır başları:

Ekonomik büyümenin sürdürülebilir ve kapsayıcı olmasında finansal kuruluşların ve piyasaların etkin çalışması büyük önem arz ediyor.

Küresel finansal sistemi derinden etkileyen bu dönemi Türkiye olarak biz daha güçlenerek atlattık.

20 yıllık süreçte atılan devrim niteliğindeki adımlar, ülkemizin dünyada parmakla gösterilen bir finansal sisteme kavuşmasını sağladı.

KKM finansal istikrara katkı sağlayacaktır.

Önümüzdeki dönemde ülkemizde girişimcilik ekosisteminin yaygınlaştırılmasını teminen yeni finansal iş modelleri geliştireceğiz.

Ülkemizin katılım finans alanında küresel bir üsse dönüşmesi hedefimiz doğrultusunda 'Katılım Finans Kanunu' çalışmalarımızı da kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.

Şu ana kadar üç tanesi katılım bankası olmak üzere toplamda dört dijital bankanın kuruluşu için BDDK tarafından onay verilmiştir.

Kartlı Ödeme Sistemleri alanında ülkemizin markası olan ‘Troy’un kurumsal yapısını güçlendirerek kullanım yaygınlığını arttırmayı hedefliyoruz.

2022 yılında selektif kredi anlayışıyla Hazine Destekli KGF Kefalet Sistemi'nde 111,3 milyar liralık kredi hacmi oluşturmuş durumdayız. 

TOGG ile yeni nesil ve çevreci bir otomobil çıktı. Yarına yön veren 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.