Hedef KIZILELMA belgeselinin 2. bölümü tv100'de izleyiciyle buluştu

Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayinde yeni bir dönemin kapılarını açan ve tüm dünyada büyük ses getiren Bayraktar KIZILELMA'nın serüvenini konu alan, Hedef KIZILELMA belgeselinin 2. bölümü tv100 ekranlarında izleyiciyle buluştu.

Savunma ve havacılık sanayinde Türkiye'yi bir üst lige taşıyan Bayraktar KIZILELMA MİUS'un (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) geliştirme serüveni tv100 ekranlarında seyirciyle buluştu.

Baykar tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme hikâyesi ile Baykar’ın yaklaşık 20 yıldır devam eden yüksek teknolojiye sahip milli ve özgün insansız hava aracı geliştirme yolculuğu “Hedef KIZILELMA” adıyla yayınlanan belgeselde yer aldı.

Belgesel, Bayraktar KIZILELMA’nın 14 Aralık 2022 tarihindeki ilk uçuşuşuna kadar geçen sürede yaşananları ve Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarını geliştiren firması Baykar ile Bayraktar ailesinin dünden bugüne yaşadığı zorlu süreci konu alıyor.