Yabancı damat horonu çok sevdi

Karadeniz ve Avusturya kültürünü buluşturan düğün. Gelin Artvin Hopalı damat Avusturyalı. Finlandiya'da başlayan aşk Hopa'da düğünle taçlandı. Avusturyalı damat tarafı ile Karadeniz gelenekleri bu düğünde bir araya geldi.

Binlerce kilometrede başlayan aşk Avustaryalı ve Türk genci mutlu bir yuva kurmaya itti. Damat yabancı, gelin Türk düğünleri oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Pelin Altınkaya ve Michael Haas Finlandiya’da uluslararası çalışan bir firmanın başarılı iki mühendisi. Hayatlarını birleştirme kararı aldı. Mutlu bir yuva öncesi düğün yerini yeşil ve mavinin birleştiği memleketleri Hopa’da yapmaya karar verdiler. Düğün günü geldi çattı, Avusturya ve Karadeniz gelenekleri bir araya geldi. Düğünde tulum ve Avusturya yerel müzikleri çalındı.

Michael Karadeniz geleneklerine çabuk alıştı
Düğüne katılan yabancı konuklarda kendi yöresel kıyafetleri ile dans ettiler. Yabancı damat Michael Karadeniz geleneklerine çabuk alıştı. Kına gecesi gelini evden çıkarma ve horon hepsine ayak uyduran Micheal’a en büyük yardımı Pelin Altınkaya yaptı. Önce kına gecesi Michael Haas Karadeniz gelenekleri ile ilk burada tanıştı. Damat ve gelinin eline kına yakıldı. Michael Karadeniz müziğinin ritim ve hızına çabuk ayak uydurdu.

Mutlulukları gözlerinden okundu
Hemşin horonunun ilk solo gösterisini Avusturyalı yabancı damat yaptı. Düğün günü daha yeni başlamış ve Karadeniz geleneklerine göre gelin çıkarma da tulum eşliğinde yapılmıştı. Horonlar eşliğinde başlayan düğün gecede Avusturya yerel oyunları ile devam etti. Pelin ve Michael gece boyunca mutlulukları gözlerinden okundu.