İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Muharrem İnce açıklaması! “İnce, bir saldırıya uğramıştır faili FETÖ ve ABD’dir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı yayında cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin saldırıya uğradığını ifade ederek, “Burada bir operasyon var. Uluslararası alandan servis edilen bir şekilde itibar suikastı şekilde ortaya döküldüğü görülmektedir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Muharrem İnce açıklaması! “İnce, bir saldırıya uğramıştır faili FETÖ ve ABD’dir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tehdit ve şantajlarla eski Türkiye manzarası olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, “Bu bütün seçimi özetleyecek bir tablo. Tehdit ve şantaj burada eski Türkiye manzarası var. Kasetler, tehditler şantajlar ortaya saçıldı. Burada bir operasyon var. Uluslararası alandan servis edilen bir şekilde itibar suikastı şekilde ortaya döküldüğü görülmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına gelmesi Deniz Baykal'ın bir kaseti ile olmuştu. Kılıçdaroğlu o dönemde 'kesinlikle aday olmayacağım' demişti. Sonra döndü aday oldu” ifadelerini kullandı.

"ABD SEÇİME MÜDAHALE EDİYOR"

ABD’nin seçime müdahale ettiğini belirten Bakan Soylu, “Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir. CHP'nin aldığı oyların önemli bölümü oraya yönelmiştir zaten. Geçmişte bu partilere oy verenlerde ciddi bir konsolidasyon var. Diğer oylar da protesto oylar, sandığa gitmeyecek ve kararsız oylar. Kararsız oylarda da adaylar çerçevesinde Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenler öbür oylara yöneliyor. Bizim bazı politikalarımızı beğenmeyenler öbür tarafa yöneliyor” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, CNN Türk canlı yayınında sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"İNCE SALDIRIYA UĞRAMIŞTIR, FAİLİ FETÖ VE ABD'DİR"

“Her türlü meseleyi devreye sokuyorlar. İnce'nin kaydı da yurt dışındaki hesap üzerinden gönderilmiş. Aradaki fark büyük olacak. 4 buçuk 5 puanlık bu fark da aşılacak. Bu çirkin üslup ve FETÖ işlerini gerçekleştirenler de dumura uğrayacak. ABD'nin bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptığını uçan kuş biliyor. Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır saldırı dışarıdan gelmiştir, kim tarafından üretildiği bellidir. Faili FETÖ ve ABD'dir”