DHKP-C'li avukat F tipine gönderildi

İçişleri Bakanlığı'nın 'Edirne'de yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandığını' açıkladığı avukat Aytaç Ünsal tutuklandı. Ünsal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

DHKP-C'li avukat F tipine gönderildi

İçişleri Bakanlığı, ölüm orucu sonrasında sağlık nedenleriyle tahliye edilen avukat Aytaç Ünsal'ın yurtdışına çıkmak üzereyken Edirne'de gözaltına alındığını açıklamıştı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturması tamamlanan avukat Aytaç Ünsal, Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ünsal, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Ünsal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Avukat Aytaç Ünsal, Edirne'den yurt dışına kaçmaya çalışırken yanında 1'i Afgan uyruklu, 1'i PKK'dan kaydı bulunan 3 göçmen kaçakçısıyla birlikte yakalandı" denilmişti.

Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, Twitter hesabından oğlunun fotoğrafını paylaştı. Yaşananlara tepki gösteren Nihat Ünsal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Avukat oğlum Aytaç Ünsal 3 Eylül 2020'de ölüm orucunu sonlandırdı. Tedavi için götürdüğümüz hastane yönetimine baskı yaparak tedaviyi engellediniz, Istanbul Hakimevine taşındık orada da rahat bırakmadınız gece saat 01'de arandık ve orada kalamayacağımız söylendi. Bu nedenle oğlumu tedavi için eve götürdük, oraya da uzun namlulu silâhlarla uyduruk gerekçelerle baskın yaptınız. Şimdi de fotoğrafta görüldüğü üzere tedavi gören hasta bir insanı örseleyerek bu hale getirdiniz. Bir baba olarak lütfen bana söyleyin yaşamak için nereye gidelim?"