İmamoğlu’nun kripto toplantısını CHP değil FETÖ sızdırdı, nedeni ise belli…

0:00/ 0:00

Dün gece saat 01.00’den itibaren sosyal medyaya düşen video konuşuluyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki zoom toplantısı. Katılanların hepsi CHP’nin ense kulak yerinde isimleri. Kemal Kılıçdaroğlu’nun parlamentoya veda konuşmasında salya sümük ağlayan Grup Başkan Vekili Özgür Özel mi dersiniz, Gökhan Günaydın mı, Engin Altay mı, Bülent Tezcan mı? Hepsi sıra sıra dizili. Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhalde basireti bağlandığı için teşkilattan sorumlu Genel Başkan Danışmanı olarak tayin ettiği Engin Özkoç’un da onlarla birlikte olduğunu öğreniyoruz. Kemal Bey kediye ciğer emanet etmiş yani. Diğerleri; Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Selin Sayek Böke, Hakkı Süha Okay, Muharrem Erkek, Gökhan Zeybek, Yaşar Seymen, Sevgi kılıç, Pınar Uzun, Turan Aydoğan , Ahmet Hakan Uyanık…

İmamoğlu’nun amiri pozisyonunda olanlar onun memuru gibi sıraya geçip “arz ediyorlar” hürmetlerini eksik etmeyerek… Artık AKSİYON alacaklarmış. İmza toplayıp partiyi olağanüstü kurultaya götürecek yolların taşlarını döşüyorlar. Parti Meclisi’ni toplantıya çağırmak için 13 imza yetiyormuş. Onu, hatta fazlasını toplamışlar.

Ama benim dikkatimi çeken, Amerika’daki bazı “cemaat” toplantılarında şimdi FETÖ firarisi olan isimlerle birlikte boy gösteren ve onlarla fotoğrafları olan Engin Özkoç, Bülent Tezcan ve Gökhan Günaydın’ın İmamoğlu’nun saflarında hizalanması…

İMAMOĞLU NEDEN KEMAL BEY'İN EN BÜYÜK RAKİBİ?

Evet, Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine geçebilecek en önemli isim. Sebebi şu açıklamada saklı:

“Hiçbir gizli tarafı yok. Partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileri ile konuşuyoruz. Bizim böyle 200’e yakın toplantımız olmuştur, konuşulan mevzular partinin mevzularıdır, onları masalarda konuşacağız… Partimizin içindeki mevzuları partimizin içinde tabii ki çekinmeden konuşacağız…”

Çok enteresan. Madem açıktı neden bugüne kadar 200 gizli toplantı yaptınız? Neden kimsenin haberi olmadı bundan? Madem açıktı neden “sızdırmadan” bahsediyorsunuz. 

Soru çok, ama siz İmamoğlu’nun kişilik özelliği hakkında ne demek istediğimi anladınız sanırım; PİŞKİNLİK… Bu konuda Kemal Bey'le yarışabilecek ve hatta ona bu konuda eline su döktürebilecek tek kişi İmamoğlu.

Çünkü şu anda CHP genel yönetimine ve başkanlık katına hâkim olan ideoloji, pişkinlikle birlikte; yalan, iftira, çarpıtma, sızdırma, kasetçilik, linçleme, itibarsızlaştırma… CHP Genel Merkezi’nin kontrolündeki trol ordusunun Muharrem İnce’yi FETÖ’cülerin iftiraları ve montajlanmış kasetleriyle nasıl adaylıktan çekilmeye mecbur bıraktıkları unutulur gibi değildi mesela.

Bu satırlar yazıldığında CHP MYK’sı devam ediyordu. Anladığım kadarıyla bu isimlerin her biri hakkında işlem yapılacak. Bazılarının "Parti teamüllerine ve disiplinine aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle istifalarının isteneceği” konuşuluyor. Çıkınca okuruz hep birlikte.

Zoom toplantısında İmamoğlu mahallelerde nasıl gittiklerini soruyor katılanlara ve bilgileri tek elde topluyor. Bal gibi kurultaya hazırlandığı ortada ama dedim ya adam pişkin. İster istemez şapka çıkartıyorsunuz bu özelliğine.

BU VİDEOYU FETÖ SIZDIRDI ÇÜNKÜ…

Gelelim başlıktaki mevzuya.

Kimi CHP yandaşı yazarlara göre bu videoyu CHP Genel Merkezi sızdırdı ve bu da Tanju Özcan’ın sızdırdığı ses kaydının rövanşı. O ses kaydında Kılıçdaroğlu Gençlik Kolları toplantısında “Kaç kere söyledim, atın bu adamı” diyordu.

Ama gerçek öyle değil.

Çünkü CHP’deki parti içi siyaset öyle kaygan ve ıslak zeminde yapılıyor ki partide her an birinin ayağı kayabilir, vazgeçebilir, çıkarları diğer tarafta yer almayı gerektirebilir insanlarla dolu. Misal bu toplantıya katılan önemli bir ismi Kemal Bey arasa ve “Sana şu makamı veriyorum, seni şuradan aday yapıyorum” dese hemen meyledecek çok kişi vardır. Ama onları tam İHANET TOPLANTISINDA İŞ ÜSTÜNDEYKEN ortaya çıkaran bu videodan sonra bu çok zor. Şu anda bütün katılan isimlerin tamamı Ekrem İmamoğlu’nun etrafında konsolide edilmek üzere teşhir edilmiş oldular. Artık kaçarları yok, açık ve net bir mücadeleye girmek zorundalar.

Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu seçimleri kaybedince FETÖ de bir beş yıl kaybetti. FETÖ’nün, seçim öncesinde Kemal Bey'in, “Tüm KHK’lıları işlerine geri döndüreceğiz ve cezaevlerini boşaltacağız” gibi akıl almaz vaatlerde bulunmasına da aldırmadan “Bu vaatleri biz Ekrem İmamoğlu’ndan fazlasıyla alırız, üstelik onun bize daha fazla faydası dokunur” çıkarımıyla harekete geçtiği çok muhtemel.

Kısaca bu SIZDIRMA KASET EKREM İMAMOĞLU’NUN İŞİNE YARADI, çünkü onunla birlikte ismi çıkanlar artık damgalandılar. Ya hep ya hiç diyecekler mecburen. Kısacası Ekrem İmamoğlu bu sızdırma işini kendisi mi yapmıştır sorusunun cevabını buradan veremiyorum. FETÖ’nün yapma ihtimali yukarıdaki sebeplerle çok muhtemel.

Peki İmamoğlu’na yaramış mıdır? Evet, hem de fena halde.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun işi bundan sonra biraz zor ama benim bildiğim Kemal Bey onları tek ayak üstünde halleder.