İran, CIA casuslarının fotoğraflarını yayımladı

İran, CIA adına casusluk yaptığını ileri sürdüğü 17 kişiden bazılarının fotoğraflarını yayımladı. Bazı CIA casuslarının ölüme mahkum edildiğini de doğrulayan İran'ın bu hamlesinin ABD ile büyük bir krizin doğmasına sebep olacağı ifade ediliyor.

İran, CIA casuslarının fotoğraflarını yayımladı

İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında devam eden gerilim bu hamlenin ardından zirveye çıkacak. ABD'nin ardından İngiltere ile de restleşen İran, son olarak bir İngiliz gemisine el koymuştu. Bugün servis edilen ve ABD adına casusluk yaptıkları iddia edilen kişilere ait fotoğraflar uluslararası bir krizin habercisi.

İran, CIA casuslarının fotoğraflarını yayımladı - Resim : 1
İran'ın yayımladığı fotoğraflarda bazı ABD casuslarının aileri de görünüyor...

İran medyası, bir dizi fotoğraf servis ederek, ABD Merkez İstihbarat Ajansı (CIA) adına çalışan 17 casusun yakalandığını duyurdu. Bazı casusların ölüme mahkum edildiğinin vurgulandığı açıklamada casusluk şebekesinin uzun uğraşlar sonucunda çökertildiği ifade edildi.

İran'ın başlattığı casus avı, Amerika'nın İran'a karşı yaptırımlarını artırmasının ardından başladı. Bir yetkili tutuklamaların bir süredir devam ettiğini ifade etti.

İran, CIA casuslarının fotoğraflarını yayımladı - Resim : 2
İran, bazı CIA casuslarının idama mahkum edildiğini açıkladı ancak hangileri olduğunu belirtmedi.

Geçtiğimiz hafta içinde ise İngiltere'ye meydan okuyan İran, Cebelitarık kıyılarında İran'a ait bir tankeri ele geçirince, İran da Hürmüz Boğazı'nda bir İngiliz tankerini ele geçirmişti.

İran Savunma Bakanlığı bir televizyon haberinde, "Belirlenen casuslar, ekonomik, nükleer, altyapı, askeri ve siber alanlardaki hassas ve hayati özel sektör merkezlerinde gizli bilgi topladı" dedi.

İran, CIA casuslarının fotoğraflarını yayımladı - Resim : 3
CIA casuslarının bazı fotoğraflarının Türkiye ya da Orta Doğu'da çekilen fotoğrafları yer alıyor. (Üstte)

Tutuklamaların Haziran'da CIA tarafından yönetildiği iddia edilen büyük bir siber casusluk ağı tarafından gerçekleşen operasyonun ardından yapıldığı belirtildi.

Çalışmalar sonucunda farklı ülkelerde de bir kaç ABD casusunun tutuklandığını kaydedildi.

Bu İran adına yapılan açıklamalar adına en önemli kısımlardan biri oluyor. İran'ın yurt dışında operasyon yapmasına izin veren herhangi bir devlet yok.