İstanbul, Ankara, İzmir, Adana... Her yerde durum aynıydı... Son olarak Maltepe'de kaydedilen görüntü vatandaşı çileden çıkardı

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafındaki bazı marketlerin soğanları vatandaşlara satmak yerine depolarda çürütüp soğanların yüksek fiyattan satılmasına neden olmaları büyük tepki çekiyordu. Son olarak İstanbul Maltepe'de kaydedilen bir görüntü vatandaşı çileden çıkardı. Görüntüdeki market personelinin soğan çuvallarını yırttıktan sonra geri dönüşüme attığı görüldü.

Dünya genelinde gıda güvenliği konusunda sorun yaşanması ve koronavirüs sonrası ortaya çıkan ekonomik sorunlardan en büyük payı gıda ürünleri aldı. Gıda ürünlerin fiyatı dünya genelinde ciddi şekilde arttı. Hatta İngiltere gibi büyük Avrupa ülkelerinde soğan bulmak bile zor hale geldi. Türkiye'de ise soğan fiyatlarında artış yaşandı.

MALTEPE'DEKİ GÖRÜNTÜ VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARDI 

Ancak fiyatlardaki artışın bir nedenine de fırsatçılar oluşturdu. Soğanlarda stok yapan bazı zincir marketler, vatandaşların daha pahalıdan soğan yemesine neden oldu. Buna benzer bir görüntünün son olarak Maltepe'deki bir zincir markette kaydedilmesi ise vatandaşları çileden çıkardı. Görüntülerdeki market ve çalışanı hakkında yasal işlem yapılması talep edildi.