Bir kadının acı feryadı: Ayaklarımı geri istiyorum

İstanbul Şişli’de boşanma aşamasındaki eşi Sabiha Mutluvuran vuran Samet Mutlu'nun yargılaması başladı. Kurşunların hedefi olan kadın duruşmaya sedyeyle geldi. Sabiha Mutlu, “Ayaklarımı geri istiyorum” diyerek isyan etti.

Şişli’de boşanma aşamasında olduğu eşi Sabiha Mutlu’ya kurşun yağdıran tutuklu sanık Samet Mutlu’nun 20 yıla kadar hapsi isteniyor. 

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmaya tutuklu sanık Samet Mutlu, korona virüs olduğu gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı.
Duruşmada beyanda bulunan müşteki Sabiha Mutlu, sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bir kadının acı feryadı: Ayaklarımı geri istiyorum

Duruşmanın sonrasında ambulansa bindirilirken konuşan Sabiha Mutlu, “Ayaklarımı geri istiyorum. Ben engelli kalacağım, yatalağım. Ben cezasını en üst seviyeden almasını istiyorum. Televizyonda gördüğü gibi 'işte bak 3 sene yatmış çıkmış, bende seni vururum', evliliğim boyunca öldürmek için bana teşebbüs etti. Bıçakla yatırdı, kızım kurtardı. Silah çekti polis, kurtardı. Ceza alsın istiyorum. En üstten ceza alsın istiyorum ki diğerlerine de örnek olsun. Diğer kadınlar da böyle bu şekilde şiddet görüyor” ifadelerini kullandı.
“Çocuğunu almaya giderken bir insan vurulur mu”

Annesi Sevgi Bircan ise “Adam yatıyor. İki sene, üç sene yatıp çıkıp ya anneni ya babanı ya seni öldüreceğim diyor. Çocuğunu almaya giderken bir insan vurulur mu ya. Bıraksana çocuğumu. Devlet niye ceza vermiyor, anaları böyle ağlatıyor” şeklinde konuştu.