İstanbul'a verilen kar tarihi hakkında korkunç gelişme

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye'nin kar yağışı haritasını paylaştı. Ökten tarafından paylaşılan haritada İstanbul detayını herkes korkunç olarak yorumladı. İstanbul'u teğet geçti.

İstanbul'a verilen kar tarihi hakkında korkunç gelişme

İstanbul'da kar yağışının ne zaman etkili olacağı büyük bir muammaya dönüştü. Vatandaşlar artık İstanbul'daki kar yağışı için kesin bir tarih bekliyor ancak modeller İstanbul için henüz kesin kar yağışı tarihine ilişkin bir bilgi vermedi. 

Bu nedenle bazı güvenilir hava kaynakları da kesin bilgilerin gelmesini bekliyorlar. Bu nedenle vatandaşları heyecanlandırmak için erken olduğunu düşünüyorlar. 

ÖKTEN: YAKINDA MÜJDEYİ VERECEĞİM

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından Türkiye'nin kar haritasını paylaşarak "Yakında müjdeyi vereceğim" dedi. Ökten şöyle devam etti: 

"Artık bir çok güncelleme Türkiye geneline kar yağışları veriyor. Bu akşam da güzel bir güncelleme oldu diyebilirim. Şu anda modeller sistemi çözmeye çalışıyor çünkü Stratosfer'deki gelişmeler modelleri şaşırtıyor. Yakında kar müjdesini vereceğim..." 

İSTANBUL DETAYI KORKUNÇ 

Fakat herkes haritadaki İstanbul detayına odaklandı. Haritada İstanbul'un olduğu yer boş olarak görüldü. Vatandaşlar bu durumu "Kar İstanbul'u teğet geçti" diyerek yorumladı. Böyle bir durumun gerçekten de korkunç olacağı ifade ediliyor. Çünkü İstanbul uzun zamandan bu yana kar yağışı bekliyordu.  

TARİH DE VERİLMİŞTİ 

Bilindiği üzere daha önce bazı meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul'da beklenen kar yağışı için aralık ayının üçüncü haftası işaret edilmişti. Fakat son gelen güncellemelere göre bu tarihin de sarkma ihtimali bulunuyor. 

İşte o harita: 

İstanbul'a verilen kar tarihi hakkında korkunç gelişme - Resim : 1