İstanbul'da Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Başakşehir dikkat! 4 maddelik yasak listesi yayınlandı. Bunlar yapılmayacak

Meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul'da nüfusu en yüksek olan Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Başakşehir olmak üzere tüm ilçelere çok önemli bir uyarı yapıldı. Herkesin 4 maddelik yasaklı listeye uyması istendi.

İstanbul'da Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Başakşehir dikkat! 4 maddelik yasak listesi yayınlandı. Bunlar yapılmayacak

İstanbul'da geçtiğimiz sonbahar aylarından bu yana etkili olmayan yağmurlar nedeniyle vatandaşları zor günler bekliyor. İstanbul'da baraj doluluk oranları git gide düşmeye devam ediyor. Meteorolojik kaynaklar tarafından baraj doluluk oranları hakkında flaş bir açıklama daha gerçekleştirildi. 

"BARAJLARDA 40 GÜNLÜK SU KALDI"

Hava Forum tarafından gerçekleştirilen paylaşımda, "İstanbul'da maalesef 9-10 gün daha kayda değer bir yağmur beklemiyoruz. Barajlarda 40 günlük su kaldı ! Tasarruf etmeliyiz..." ifadelerine yer verildi. 

4 MADDELİK YASAK LİSTESİNE UYMAMIZ GEREKİYOR

Ayrıca İstanbul'da nüfusu en yüksek olan ilçeler Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Başakşehir olmak üzere tüm ilçelerde yaşayan vatandaşların şu sayılan 4 maddelik yasak listesine uyması istendi: 

"Dış fırçalarken, traş olurken musluğu kapalı tutalım...

Duş süresini 5 dakikaya indirelim. Duş alırken suyu boşa akıtmayalım. Musluğu sadece durulama esnasında açalım. 

Klozet rezarvuarlarındaki suyu azaltalım. Her sifona bastığımızda bu şekilde daha az su harcamış oluruz. 

Bulaşık ve çamaşır makinelerini tam dolmadan çalıştırmayalım. Ekonomik ve kısa mod tercih edelim. "