İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, tv100'e özel açıklamalarda bulundu: Ekrem İmamoğlu'nun sözleri saygısızlık, ayıp

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, tv100'ün 'Seçim Özel' programında açıklamalarda bulundu. Kavuncu, Pınar Işık Ardor'un, "Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbullular çok şanslı. 2 kişiyle yarış var' sözüne ne dersiniz?" sorusuna yanıt olarak "Ekrem İmamoğlu'nun sözleri saygısızlık, ayıp. İnsanlar nasıl bir geçmişten geldiklerini unutmamalı. Bir insanı iki şey mahveder: Aşırı özgüven ve akabinde gelmiş kibir." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, tv100'ün 'Seçim Özel' programında Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

Pınar Işık Ardor'un "Rakibiniz Ekrem İmamoğlu dün bir açıklama yaptı. “İstanbullular çok şanslı. 2 kişiyle yarış var” dedi. 52 adayın yarıştığı bir İstanbul yarışından bahsediyoruz. 2 kişiyle yarışıyor İstanbullular sözüne ne dersiniz?" sorusuna yanıt olarak Buğra Kavuncu şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu'nun sözleri saygısızlık, ayıp. İnsanlar nasıl bir geçmişten geldiklerini unutmamalı. Bir insanı iki şey mahveder: Aşırı özgüven ve akabinde gelmiş kibir. Ben bu sözü çok yakışıksız ve ağır buldum. Bu söz hiç katılamayacağım ve kınayacağım bir tabir."

Buğra Kavuncu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"PARTİ OLARAK ÇOK HIRPALANDIK"
"Parti olarak çok hırpalandık. Birilerinin yaptıklarına güvendik. Böyle konforlu bir hayat olamaz. Hep alkışlanalım, hep biz olmaz. Ben size 2-3 tane olay anlatayım. Dersiniz ki sizin partinize operasyon yapılmış. Bir değil iki değil Belediye Meclis Üyeleri listeleri teslim edilmeden önce İlçe başkanı istifa ediyor. 2 tane İlçe Başkanı var, Belediye Meclis Üyeleri var. Hepsi değil ama bir kısmı CHP’nin Belediye Meclis Üyeleri listelerinden çıktılar. Bir kısmı Sayın İmamoğlu nereye gidiyorsa her mitinginde onunla beraber koşturuyorlar.

“EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ SORUMLULUK ALMADI”
İYİ Parti seçmeni 2 şeyi unutmayacak; 1, 14 Mayıs seçimleri tarihi bir seçimdi. O gün sorumluluk alması gerekenler sorumluluk almadılar ve bugün çıkıp da kendilerini milletin ve memleketin kurtarıcı olarak gösterip bize oy verin demeleri kadar samimiyetsiz bir duruş olamaz. Sorumluluk almayan kişiler derken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı ifade ediyorum."

Ardor'un "Bir haberde Yeniden Refah Partisi’nin Meclis grubu yok, hazine yardımı yok. Nereden gelmiştir kim vermiştir bilemem ama sokaktaki reklamlarına, afişlerine bakınca arkalarında çok ciddi bir güç olduğu anlaşılıyor. Kim olduğunu bilemem.” Bu cümleler size mi ait?" sorusuna yanıt olarak Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

"YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN ARKASINDA BİR GÜÇ OLABİLİR"
"Cümleler bana ait. Dün bir televizyon kanalındaydım. “Neden Yeniden Refah’ın sizden daha fazla afişi gözüküyor İstanbul’da? Acaba onların arkasında destekleyen bir başka siyasi parti mi var? Daha da açık söyleyeyim Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’nin desteklediğine dair bir algı, bir söylenti var” dendi. Bende “Bilemem” dedim. Bana aittir o beyan."

Erdoğan Aktaş'ın "Siz de Yeniden Refah Partisi’nin arkasında tanımlayamadığınız bir güç olduğunu düşünüyorsunuz." ifadesi üzerine Kavuncu, "Bir kaynak var. Para kaynağı var. Bu ciddi bir masraf gerektiriyor" dedi.