İYİ Parti lideri Meral Akşener’den ittifak açıklaması: Randevuyu bizzat ben aldım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak sisteminin gerekliliği nedeniyle İYİ Parti'nin bu sisteme dahil olduğunu belirtti. 2018 ve 2019'da yapılan eksiklikleri gördüklerini ve seçmenin umutsuzluğunu hissettiklerini ifade etti. Akşener, bu nedenle Koray Aydın'ın önerisi üzerine CHP'ye ortaklık teklifinde bulunduklarını belirterek "Bakın karşımızdakiler akıl etmedi ha gene sizin hemşehriniz akıl etti. Randevuyu bizzat ben aldım. Sayın Kılıçdaroğlu'na gitti, görüştü" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’den ittifak açıklaması: Randevuyu bizzat ben aldım

Çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon'a gelen Akşener, Şalpazarı ilçesinde esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bir iş yerinde Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ali Yazıcı ile karşılaşan Akşener, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Necmettin Erbakan ile olan anılarını anlattı. Daha sonra Beşikdüzü ilçesine geçen Akşener, halka hitaben yaptığı konuşmada, halkın sesi olmaya çalıştıklarını belirtti.

"RANDEVUYU BİZZAT BEN ALDIM"
Akşener, halkın kendilerine verdiği görev çerçevesinde üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade ederek, "İttifak sistemine mecbur kaldığımız için biz de malum seçmenin bir denge kurabilmesi için, bu sisteme muhalefet edenlerin güç edinebilmesi için, güç hissetmesi için, umutlanması için bu ittifak sisteminin birinin içine dahil olduk. Yapılan eksiklikleri gördük 2018'de, sonra 2019'a giderken. Sizin hemşehriniz Koray Aydın karşımda, geldi bana 'Bacım.' dedi, 'Bu seçmen umutsuz halde, yani bu sistemi değiştirmeye yönelik yetersiz kalındığını hissediyor.' Dolayısıyla 'Ne yapalım ağabey?' dedim. Dedi ki 'Biz Cumhuriyet Halk Partisine gidelim, belediye dahil bir ortaklaşmayı, bir ittifakı teklif edelim.' Bakın karşımızdakiler akıl etmedi ha gene sizin hemşehriniz akıl etti. Randevuyu bizzat ben aldım. Sayın Kılıçdaroğlu'na gitti, görüştü ve Allah'ım şahittir ki 'Biz Türkiye mi, İYİ Parti mi?' dendiğinde Türkiye'yi tercih ettik. Sonuç itibarıyla İstanbul ve Ankara kazanıldı." dedi.