İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan tv100’e konuştu: 1 ayda 6 vekil kaybettiyseniz sorun vardır

Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına bağlanan İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan, "Partide bir yönetim krizi var bunu görmek lazım. Siz 1 ayda 6 milletvekilinizi kaybettiyseniz başka yapısal problemler vardır. Bunları çözmek lazım" dedi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com Hacı Yakışıklı, hukukçu Av. Engin Akın, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

"KESİNLİKLE BÖYLE BİR DURUM YOK"
Özgen'in "Sizin başınıza gelen olayda İYİ Parti’de bir başkaldırı olarak nitelendirildi bu olay, bu olayların müsebbibi bir noktada Ekrem Bey olarak nitelendirildi. Ekrem Beyin İYİ Parti’nin iç işlerine müdahale etmek gibi bir tavrı tarzı var mı?" sorusuna Özkan "Kesinlikle böyle bir durum yok, bu kesinlikle haksız bir durum olur. Sayın İmamoğlu konuyu öğrenince Sayın Özgür Özel’le bir toplantıdaydı. İlk görevden alınma talebinin üzerine ben istifa ettim. Ekrem İmamoğlu üzüntülerini belirtti ‘Geçmiş olsun’ dedi. Daha sonraki süreçte benim yeniden seçilmem benim arkadaşlarımın ortaya bir irade koymasıyla alakalı bir konu." yanıtını verdi. 

"1 AYDA 6 VEKİL KAYBETTİYSENİZ SORUN VARDIR"
Sözlerini sürdüren Özkan "Partide bir yönetim krizi var bunu görmek lazım. Siz 1 ayda 6 milletvekilinizi kaybettiyseniz başka yapısal problemler vardır. Bunları çözmek lazım." ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLLERİ
- 2 Kasım'da İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, görüş ayrılıkları nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

- 16 Kasım'da İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

- 5 Aralık'ta İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi.

- İYİ Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partisinin kuruluş amaç ve ilkelerinden bir süredir uzaklaştığını belirterek 6 Aralık'ta istifa ettiğini duyurdu.

- 15 Aralık'ta İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

- 21 Aralık'ta İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti. Arslan istifa açıklamasında “Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Yavaş’ı çocukluğumdan beri tanırım. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir.” dedi. Bu istifa ile birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki vekil sayısı 38'e indi.