İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok'tan Akşener'e tepki: Sizleri affetmiyoruz!

Yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapılmasını savunduktan sonra İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Zeki Üçok, seçim sonuçlarının ardından Akşener ve parti yönetimine "İYİ Parti başkan ve yöneticileri; uyguladığınız yanlış seçim stratejileri, kullandığınız yanlış seçim söylemleri, son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. sizleri affetmiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok'tan Akşener'e tepki: Sizleri affetmiyoruz!

31 Mart 2024 günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kesin olmayan sonuçlara İYİ Parti yüzde 3.77oy alarak ülke çapında 6. parti olmuştu. Bu sonuçlara göre İYİ Parti, il olarak sadece Nevşehir'de belediye başkanlığını kazandı. Seçimlerde bir il belediyesi, 24 ilçe, 7 belde belediyesi kazanılması İYİ Parti'de krize yol açtı. Seçim sonuçlarının ardından Genel Başkan Meral Akşener seçimli olağanüstü kurultay kararı aldı.

'SİZLERİ AFFETMİYORUZ'
İYİ Parti eski Başkanlık Divanı Üyesi Ahmet Zeki Üçok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İYİ Parti başkan ve yöneticileri; uyguladığınız yanlış seçim stratejileri, kullandığınız yanlış seçim söylemleri, son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. sizleri affetmiyoruz” diyerek Meral Akşener ve yönetimini eleştirdi.

 

BUĞRA KAVUNCU İSTİFA ETMİŞTİ
İYİ Parti tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterilen ancak yalnızca yüzde 0,63 oy alan Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti. Partinin açıklamasında göre Kavuncu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edecek.

BİLGE YILMAZ İSTİFA EDİP AKŞENER'İ İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI
İYİ Partinin Ekonomi Politikları Başkanı Bilge Yılmaz, Akşener’i istifaya çağırarak, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, "Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok." dedi.

İREM YAMAN DA İSTİFA ETMİŞTİ
İYİ Parti Genel İdare kurulu üyesi İrem Yaman da sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

BURAK AKBURAK İSTİFA ETMİŞTİ
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak yaptığı açıklamada "Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.Büyük Kongremizin,Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum.Her daim Liderimizin yanındayım ! Sevgi ve Saygılarımla" ifadelerine yer verdi.