Japonya’da PKK yapılanması! Teröristleri deşifre eden Japon gazeteciye ölüm tehdidi

Sınırlarımızın dışında cirit atan, Batılı ülkelerden destek üstüne destek alan terör örgütü PKK, bu kez de Uzakdoğu’da yapılanmaya çalışıyor. Teröristlerin Japonya’daki faaliyetleri deşifre oldu. Skandalı ortaya çıkaran Japon gazeteci İshii Takaaki ölüm tehditleri aldı.

Japon gazeteci Ishii Takaaki ülkesindeki PKK yandaşlarının örgütlenmesini deşifre etti. "Kültür Kurumu" adı altında faaliyet yürüten teröristler, sosyal medyayı da aktif şekilde kullanıyor. PKK terör örgütü yapılanmasını gündeme getiren Japon gazeteci konuya ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütüne bağlı olduğu tespit edilen hesaplar, Japonya'ya özgü 'manga' tarzında broşürlerle ülkede Japonca propaganda faaliyeti yürütüyor. “Çöp toplama, yemek dağıtma gibi faaliyetlerle de, Japon halkına şirin görünmeye çalışıyor.

JAPON GAZETECİ PKK'YI GÜNDEME GETİRDİ
Japon gazeteci Ishii Takaaki bir paylaşımla konuyu yeniden gündeme getirdi. "Japonya'da Kürt halkı Saitama vilayetindeki bir parkta Nevruz adlı bir festival düzenlemeyi planlıyor.  2023 festivalinde terör örgütü PKK'nın bayrağını ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını taşıdılar. Bir gazeteci olarak Japon yetkililere seslendim ve terör örgütlerinin faaliyet göstermesinin tuhaf olduğunu bildirdim" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ UYARMAK İSTEDİM"
Türk devleti ve halkını bu konuda uyarmak istediğini belirten Takaaki, "ancak Japonya'nın Saitama eyaleti'nde Saitama halkı bunu anlamaya çalışırken sinirlenmeye başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki dostlarımı bu konuda bilinçlendirmek isterim" dedi.

JAPON GAZETECİ ÖLÜM TEHDİDİ ALDI
Japon gazeteci, yaptığı paylaşımlar üstüne ölüm tehdidi aldığını söyleyerek adli makamlara başvurdu ancak söz konusu tehditleri yapan kişi serbest bırakıldı. Hakkında soruşturma başlatılmadı.

JAPONYA TERÖR LİSTESİNİ GÜNCELLEMİŞTİ
Japonya 2022 yılında PKK’yı terör örgütleri listesine almıştı ancak bir yıl sonra 2023’ün kasım ayında Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı resmi internet sitesinde yasaklı örgütler listesinden çıkarmıştı. Japon Büyükelçiliği tepkiler üstüne listenin güncellendiğini ve Japonya’nın terör politikasında değişiklik olmadığını açıklamıştı.