Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? Kahramanmaraş'ta ne oldu? Depremin büyüklüğü kaç, saat kaçta oldu, can kaybı var mı?

Türkiye bu sabah Kahramanmaraş'tan gelen son dakika deprem haberiyle sarsıldı. 10 ilde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar evlerini terk etti. Deprem sonrası 6.6'ya varan artçı depremler kaydediliyor. Ekipler yıkılan binalarda yaralıları kurtarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Bakan Soylu'dan da ilk açıklama geldi. Öte yandan bölgede 4'üncü seviyede alarm verildi. Kahramanmaraş'ta depremin büyüklüğü kaç, can kaybı ne, deprem saat kaçta oldu? İşte son dakika gelişmeleri...

Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? Kahramanmaraş'ta ne oldu? Depremin büyüklüğü kaç, saat kaçta oldu, can kaybı var mı?

Kahramanmaraş'ta son dakika deprem oldu. Deprem 10 ilde hissedilirken, yıkılan binalar sonrası enkaz çalışmaları başlatıldı. Bakan Soylu, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası ekiplerin hızlıca bölgeye sevk edildiğiyle birlikte depremle ilgili detayları paylaştı. Sabaha Kahramanmaraş'tan gelen haberle uyanan vatandaşlar ise depremle ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. İşte "Kahramanmaraş'ta deprem saat kaçta oldu, depremde can kaybı var mı, yaralı sayısı kaç" sorularının yanıtı...

KAHRAMANMARAŞ'TA 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Osmaniye, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'da yıkılan binalar var. Depremle ilgili ilk resmi açıklama İçişleri Bakanı Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, "Teyakkuz halindeyiz. Deprem bölgelerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi, en yüksek seviyede alarmı verdik' diye konuştu.

AFAD, depremin sabah saat 04.17'de gerçekleştiğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.

Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.

İLK MÜDAHALE VATANDAŞTAN

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıntıya neden oldu. Depremin ardından vatandaşlar yıkılan binalara yönelik müdahaleye başladı.

"ARTÇILAR 6 BÜYÜKLÜĞÜNÜ GEÇEBİLİR"

Deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy: Bizde 5.5 büyüklüğünde geçen depremlerde hasar meydana geliyor. Ailem Mardin'de otelde çok şiddetli hissetmişler. Geniş bir alanda hissedildiğine göre depremin merkez üssünde yıkım çok fazla olabilir. Bu anlamda bölgeye ekiplerin intikal etmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. AFAD bölge için gerekeni zaten yapıyordur. Kocaeli depremi gibi bir deprem. Zemine bağlı olarak çok şiddetli yıkımlara neden olmuş olabilir. Artçılar 6 büyüklüğünü geçebilir. O yüzden deprem geçti diye hareket etmemeleri gerekir. Özellikle depremin merkez üssündekiler. Hava soğuk da olsa açık alanlarda kalmaları lazım.

CAN KAYBI VE YARALI SAYISI KAÇ?

AFAD, deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısıyla ilgili detayları paylaştı.

AFAD, şu ana kadar 7 ilde 76 can kaybının ve 440 yaralının olduğunu bildirdi.

BAKANLAR DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine bakanların bölgeye gittiği aktarıldı.

VALİLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

HATAY

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonucu kentte yıkılan binalar bulunduğunu belirterek, "Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." dedi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi."

MALATYA

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, depremle ilgili yaptığı açıklamada can kaybı olduğunu belirterek "Depremde şu an 17 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" ifadelerini kullandı.

OSMANİYE

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, il merkezinde 49 bina olmak üzere toplamda 65 binanın yıkıldığını söyledi.

Sabaha karşı yaşanan depremle alakalı Osmaniye Valisi Yılmaz açıklama yaptı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, çok büyük bir deprem yaşandığını belirterek, “Deprem üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi 7.4 büyüklüğünde, Osmaniye’mizde şu ana kadar tespit edilen merkezde 49 bina var yıkılan. Düziçi'nde 7, Bahçe'de 7 ve Hasanbeyli ilçesinde 1 olmak üzere 65 bina yıkıldı. Bütün ekiplerimiz, devletin bütün kurumları alanda müdahale ediyoruz” dedi.

Bu arada, Esenevler Mahallesi'nde 11 katlı bir bina da yıkıldı. Binada arama-kurtarma çalışmalarına AFAD'ın yanı sıra askerler de katıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi, "6 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de enkazdan çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu." dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu söyledi.

Arama kurtarma ve yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Gül, "İlk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu. Önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler paylaşılacaktır." diye konuştu.Ü

KİLİS

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır.“ denildi.