Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler?

Günlük hayatın stresinden kaçmak, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için kamp adeta bir detoks görevi görüyor. Özellikle hafta sonlarını çeşitli aktivitelerle değerlendirmek isteyenlerin başlıca tercihleri arasında kampçılık geliyor. Kampçılık aynı zamanda oldukça eğlenceli doğa sporları arasında sayılıyor. Kamp yapacakların dikkatine! Bu malzemeler olmadan kamp alanına sakın gitmeyin. Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler? İşte, o malzemeler...

Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler?

Doğanın yenileyici ve rahatlatıcı hissini tatmak isteyen tatilciler hazırlıklarınızı yapın. Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin!  “Kamp için gerekli malzemeler nelerdir?” sorusu şehirden uzak geçirilecek birkaç gün düşünüldüğünde oldukça önemli bir sorudur. Kampa giderken alınacaklar, mevsime ve kamp alanına göre değişse de çadır olmazsa olmaz malzemeler arasında yer alır. Olmazsa olmaz malzemeleri Can Mutabakani sizler için hazırladı. İşte, detayları...

Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler? - Resim : 1Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler?

Çadır seçimi, kampın yapılacağı mevsimin yanında çadırda kaç kişinin kalacağına, çadırın ağırlığına ve tente, havalandırma gibi özelliklerine göre de değişir. Mevsime uygun uyku tulumu gece rahat bir uyku için oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler? - Resim : 2Ayrıca doğada bile konforundan ödün vermeyenler için katlanabilir ve kolay taşınabilir kamp masa ve sandalyeleri oldukça popülerdir. Yemek pişirme setlerinden oluşan kamp mutfağı ve ocak, kamp sırasında da lezzetli yemekler yemenin yanında içi ısıtan kahveler ve çaylar için de idealdir. El feneri ya da kafa lambası ise hava karardıktan sonra güvenle hareket edebilmek için önemli ekipmanlardır.

Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler? - Resim : 3Kamp hazırlıkları yaparken “kamp malzemeleri listesi" oluşturmak oldukça faydalıdır. Kampa giderken yanımıza almamız gerekenler bölge, hava şartları ve süre gibi değişkenlerin yanı sıra kampa ulaşım şeklimize göre de değişiklik gösterecektir. Örnek vermek gerekirse; eğer kamp yapılacak bölgeye bir araçla ulaşılacaksa malzemeleri uzun mesafe taşıma ihtiyacımız olmayacağı için daha ağır malzemeleri ve yükleri yanımızda götürebiliriz (Örneğin; kamp sandalyesi, kamp masası vb.).

Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler? - Resim : 4Kamp yapılacak bölgeye uzun bir yürüyüş sonrası ulaşmayı hedefliyorsak daha hafif malzemeleri tercih etmemiz doğru olacaktır. Bu sebeple; “ihtiyacım olan kamp malzemeleri nelerdir?” sorusunun tek bir cevabı yoktur ve kişiden kişiye farklılık gösterir. Genel olarak birçok kişinin ihtiyacını karşılayabilecek ve çanta hazırlarken sizlere yardımcı olabilecek bir kamp malzemesi listesini sizler için derledik.

Kamp yapacakların dikkatine! Yanınızda bunlar olmadan kamp alanına gitmeyin! Kamp için olmazsa olmaz malzemeler neler? - Resim : 5Keyifli bir kamp için gerekli malzemeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

●     Çadır

●     Uyku tulumu ve mat

●     Farklı işlevlere sahip çakı

●     Sırt Çantası

●     Yürüyüş Bastonu

●     Katlanabilir sandalye ve masa

●     El feneri veya kafa lambası

●     Pil

●     Su filtresi

●     Yağmurluk

●     Kamp mutfağı

●     Ocak

●     İlk yardım seti

●     Termos ve matara

●     Şapka

●     Çakmak