KAP’a bildirildi! Cengiz Ünder, resmen Fenerbahçe’de! Bonservis rekoru kırıldı, tarihe geçti

Fenerbahçe, Cengiz Ünder’in transferi konusunda Marsilya kulübü ve futbolcuyla anlaşmaya varıldığını açıkladı. Sarı lacivertli kulübün KAP bildirimine göre 4 yıllık sözleşme imzalanan futbolcu için Fransız ekibine 15 milyon euro bonservis ödenecek. Böylece Cengiz Ünder, Guiza’yı (14 milyon euro) geçerek Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferi oldu.

KAP’a bildirildi! Cengiz Ünder, resmen Fenerbahçe’de! Bonservis rekoru kırıldı, tarihe geçti

Fenerbahçe, Cengiz Ünder transferinin mali detaylarını açıkladı. Sarı lacivertli kulüp tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, Marsilya kulübüne 15 milyon euro bonservis ödenecek. 4 yıllık sözleşmeye imza atan Cengiz’in bonservisi 4 seneye yayılarak verilecek.

KAP’a bildirildi! Cengiz Ünder, resmen Fenerbahçe’de! Bonservis rekoru kırıldı, tarihe geçti - Resim : 1

TRANSFERİN MALİ DETAYLARI KAP’A BİLDİRİLDİ

Sarı lacivertli kulüpten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Olympique de Marseille kulübüne toplam transfer bedeli olan 15.000.000 Avro 4 sene içerisinde ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından ödenecektir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.”

EN PAHALI FUTBOLCU OLDU

Öte yandan Cengiz Ünder, 15 milyon euro bonservisle Fenerbahçe tarihinin en çok bonservis ödenen futbolcusu oldu. Sarı lacivertli takım daha önce İspanyol golcü Daniel Guiza için Real Mallorca takımına 14 milyon euro bonservis ödemişti.