Kar soğukları resmen başladı! Kar mı geliyor? İstanbul'da ne zaman kar yağacak? Tarih verildi

Ocak ayı sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken son günlerde hava sıcaklığında ciddi bir düşüş yaşandı. Halk arasında 'Kar soğuğu' denilen soğukların yaşanmasıyla birlikte vatandaşlar "Kar geliyor mu?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. Meteorolojik kaynakların "Şubatta doğudan bir canavar gelebilir" tahmininde bulunmalarının ardından radar görüntüsü üzerinden yapılan yeni değerlendirmede kar yağışı için tarih verildi. İşte kar gelecek o tarih...

Kar soğukları resmen başladı! Kar mı geliyor? İstanbul'da ne zaman kar yağacak? Tarih verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, (Kütahya hariç) Ege, Batı Akdeniz ile Bitlis, Şırnak, Van, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz'in yüksekleri ile Bitlis ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Kar soğukları resmen başladı! Kar mı geliyor? İstanbul'da ne zaman kar yağacak? Tarih verildi - Resim : 1

KUVVETLİ YAĞMUR GELİYOR

Bu geceden itibaren Çanakkale ve Kıyı Ege çevresinde kuvvetli yağmur, iç ve doğu kesimlerde ise bazı bölgelerde sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kar soğukları resmen başladı! Kar mı geliyor? İstanbul'da ne zaman kar yağacak? Tarih verildi - Resim : 2

"DÜN MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU"

Hava Forum'da yer alan görsele göre, sıcaklığın 1 dereceye kadar düştüğü İstanbul Çatalca'da dün mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. Araba ve çatıların üzerinde ince beyaz örtü oluştu. Yapılan değerlendirmede İstanbul'da kar yağışı ihtimaline ilişkin, " Bu haliyle ay sonunda İstanbul tam sınırda kalıyor. Şöyle 1-3 derece düşse saf kar yağacak, düşmezse yağmurda kalacağız. Megakent için kar sınırı son verilerde 29-31 Ocak'ta 200 metrelerde" denildi.

Kar soğukları resmen başladı! Kar mı geliyor? İstanbul'da ne zaman kar yağacak? Tarih verildi - Resim : 3

"CANAVAR KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI"

Geçtiğimiz hafta hava uzmanı Kerem Ökten'in yaptığı "Şubatta doğudan bir canavar gelebilir" yorumunun ardından bugün yapılan yeni değerlendirmede bahsi geçen radar görüntüsünü paylaşarak "Bahsettiğim Stratosferik darbe, meyvelerini vermeye başlıyor. 'Önce kar gelecek, sonra Doğu'dan canavar gelecek' demiştim. O canavar kendini göstermeye başladı" dedi.

"TADINI ÇIKARIN"

Hava uzmanı Ökten, "Kar yağışları başlıyor. Cumartesi sabahına İç Anadolular genel olarak beyaz örtü ile uyanacaklar. Bu ilk atak. Tadını çıkarın..." şeklinde konuştu.

"ART ARDA GELECEK VE DEVAMI OLACAK YAĞIŞLAR"

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul'da 4 Şubat'ta kar yağabileceğini söyleyerek, "Art arda gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak" ifadelerini kullandı.