Karar tasarısı kabul edildi! BM'den Gazze'de ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" çağrısında bulunarak, çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

Karar tasarısı kabul edildi! BM'den Gazze'de ateşkes çağrısı

İsrail, 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne üç haftadır hedef gözetmeksizin saldırıyor. Düzenlenen yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapı zarar gördü ve Gazze'nin dünya ile bağlantısı kesildi.

BM'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti. İsrail, BM'nin İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin kararını 'rezil' olarak nitelendirdi.

"SEFALET HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in şiddetli saldırılarına maruz kalmaya devam eden Gazze için, "Sefalet her geçen dakika artıyor. Köklü bir değişiklik olmadığı takdirde Gazze halkı eşi benzeri görülmemiş bir çığ gibi büyüyen insani acıyla karşı karşıya kalacaktır" değerlendirmesinde bulundu.